Kebab-spyd med græskar & auberginer

Kebab-spyd med aubergine og græskar

I denne uge vil jeg anbefale jer at prøve opskriften på kebab-spyd serveret med græskar og bagte auberginer med tahindressing. De bagte auberginer er en evig favorit hjemme hos os enten som en dekorativ forret eller som tilbehør som her. I denne opskrift serverer jeg dem med krydrede kebab-deller bagt på spyd sammen med søde græskartern. Kan du ikke finde hokkaido græskar i supermarkedet, kan de let erstattes af søde kartofler eller butternut squash.

Kebab-spyd med auberginer

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Kebab-spyd

 • 400 g hakket oksekød
 • 1 æg
 • 2 spsk. hvedemel
 • 1 tsk. salt
 • friskkværnet peber
 • 2 tsk. stødt spidskommen
 • 2 tsk. stødt koriander
 • 2 tsk. røget paprika
 • ½ tsk. stødt kanel
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 håndfuld bredbladet persille
 • ½ hokkaidogræskar
 • 1 spsk. olivenolie
 • 10 bambusspyd

Bagte auberginer

 • 2 auberginer
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. spidskommen
 • salt og friskkværnet peber
 • ½ granatæble
 • 1 håndfuld bredbladet persille

Tahin-dressing

 • 1 fed hvidløg
 • ½ dl tahin (sesampasta)
 • saft af ½ citron
 • salt og friskkværnet peber
 • ca. ½ dl vand

Fremgangsmåde

Bagte auberginer

Tænd ovnen på 175°. Flæk auberginerne, og snit tern ned i kødet uden at skære igennem. Pensl med olie, og krydr med spidskommen, salt og peber. Læg auberginerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre. Pil kernerne ud af granatæblet, og sæt dem til side. Skyl og tør persillen, og hak den groft.

Kebab-spyd

Rør en fars af hakket kød, æg, mel og krydderier. Pil og hak løget fint, pres hvidløg, og hak persille. Rør det hele i farsen, og sæt farsen på køl. Halvér græskarret, fjern kernerne, og skær græskarret i tern (du kan lade skallen sidde på). Fordel græskarternene på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i den 175° varme ovn i ca. 20 minutter. Form små frikadeller af farsen. Sæt frikadeller og forbagte græskartern skiftevis på bambusspyddene, og læg spyddene tilbage på bagepladen. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Tahin-dressing

Pres hvidløget, og rør det sammen med tahin, citronsaft, salt og peber. Rør vand i, indtil konsistensen bliver tilpas flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig. Dryp auberginerne med dressingen, og pynt med granatæblekerner og persille.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


femina05

4 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar