Salat med bagte gulerødder, feta & saltmandler

Ristet gulerodssalat med feta

Salat med bagte gulerødder – nem, fyldig salat

Salat med bagte gulerødder er en vidunderlig fyldig salat.  Når gulerødder ristes i ovnen fremhæves en helt fantastisk smag og sødme, og det er derfor en virkelig lækker tilberedningsmetode, hvad end man skal bruge dem til suppe, salat eller gryderetter.

I denne opskrift får gulerødderne yderligere selskab af bitter rucola og sprøde saltmander, og kombinationen er så skøn, at jeg uden at blinke ville skrive mig op til at spise salaten ugenligt resten af mine dage 😉

Bagte gulerødder til salater

Herhjemme skærer vi dem ofte i stave og laver gulerodsfritter, der minder ret meget om de populære sød kartoffelfritter. Dét kan anbefales, for gulerødder er lige en tand mere hverdagsvenlige, både fordi en økologisk pose ingenting koster, men også fordi de skal have kortere tid i ovnen. En anden favorit er at bruge ristede gulerødder i salater – særligt når de kombineres med feta, der giver et virkelig lækkert modspil til den sødmefulde smag.

Ristet gulerodssalat med rucola, feta & saltmandler

 
Tilbehør til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

Saltmandler

  • 100 g mandler
  • ½ spsk. groft salt
  • 1 dl vand

Gulerodssalat

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt
  • 70 g rucola
  • 150 g feta
  • 1 håndfuld saltmandler

Fremgangsmåde

Saltmandler

Tænd ovnen på 150°. Kom mandler, salt og vand på en pande, og bring vandet i kog. Vend rundt, indtil vandet fordamper, og saltet samler sig i bunden af panden. Fordel mandlerne på en beklædt bageplade, og rist dem i ovnen i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og tørre. Hak saltmandlerne groft.

Gulerodssalat

Tænd ovnen på 200 grader. Vask eller skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver med en tykkelse på cirka 1,5  cm. Fordel skiverne på en beklædt bageplade, og vend dem i olivenolie, spidskommen og salt. Bag gulerødderne i 25 minutter, indtil de er møre og flot gyldne. Lad dem derefter køle en smule af, inden de vendes sammen med skyllet rucola, smuldret feta og grofthakkede saltmandler. Servér enten salaten lun eller kold.

Find flere opskrifter i samme kategori

Gulerodssalat med feta og mandler

Salat med bagte gulerødder – serveres lun eller kold

Den skønne salat med bagte gulerødder kan både serveres med det samme, mens den stadig er lun, men du kan også lave den i god tid og servere den kold.

Særligt er salaten god at servere kold som en del af en større buffet, eller når du får gæster, fordi den kan forberedes dagen forinden. Husk dog først at anrette salaten umiddelbart inden servering, så saltmandlerne forbliver sprøde.

Prøv eksempelvis salaten som en del af min mellemøstlige menu med masser af dips, falafler og fladbrød.

Flere opskrifter med gulerødder:

9 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hidtil har din opskrift med langtidsbagte gulerødder med dukha været en favorit – denne salat ser ud til at kunne hamle op, så den skal prøves!

      1. Så lykkedes det at prøve opskriften af – og tak Emma, det er en ny yndling! Tror den også skal prøves med sødkartofler eller græskar 🙂

        1. Skønt at høre! Søde kartofler og græskar lyder også som en fantastisk kombination 🙂
          God dag til dig, Hanne 🙂

  2. Er i fuld gang med denne salat – dog med butternut squash da jeg også laver butternut pizzaer (ala. madbanditten) 🙂 glæder mig til det skal serveres om lidt! 😀

Skriv en kommentar