Sunde romkugler med sorte bønner

Romkugler med chokolade

Opskriften her på sunde romkugler er ikke helt almindelig. Romkuglerne er nemlig lavet på sorte bønner, og ikke kagerester som de traditionelt bliver lavet på. De er en perfekt lille chokolade-treat, som du kan forkæle dine kære med eller nyde selv. Jeg tør godt love, du vil elske de små bidder, da de mildest talt smager himmelsk! Og så er de jo tilmed ganske sunde, da de hovedsageligt består af protein- og fiberrige sorte bønner. Det kan dog på ingen(!) måde smages, og jeg er sikker på, at selv de mest skeptiske smagsløg vil finde romkuglerne bedre end bagerens.

Pynt med pistacie og kakaopulver

Romkuglerne kan du forme i lige den størrelse, du synes er passende. Tril dem i kakaopulver, kakaonibs, hakket pistacienødder eller tørrede rosenblade – kun fantasien sætter grænser!

Sunde romkugler med sorte bønner

 
Dessert eller snack til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 2 t / i alt 2 t 20 min

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner
  • 150 g friske dadler, udstenede
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 3 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
  • 1 tsk. romessens
  • 1 nip salt

Til pynt

  • 50 g mørk chokolade, smeltet
  • kakaopulver
  • kakaonibs
  • tørrede rosenblade
  • hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde

Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør maskinen, indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til, så den smager præcis, som du ønsker, og stil den derefter i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den.

 

Rul romkuglerne i den ønskede størrelse mellem hænderne, og tril dem i dine ønskede toppings. Opbevar romkuglerne i køleskabet indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Flere opskrifter med chokolade:

Se her, hvordan du laver sunde romkugler

 

Prøver I opskriften, må I endelig huske at tagge mig på Instagram @emmamartiny eller bruge #MARTINYFOOD. Jeg elsker at få feedback og følge med i jeres køkkeneksperimenter 🙂

 

Shop the post

- reklamelinks

26 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. jaaa, det var så heldigt, at det lige sneede den dag 😀 Og så er det skønt at kunne filme med lidt mere plads 😉

  1. Det lyder godt nok lovende, for en som elsker de syndige romkugler 😉 Desværre har jeg ingen foodprocesser. Tror du det er muligt enten at bruge en stavblender eller en almindelig blender?

    1. Hej Janni 🙂 Jeg tror desværre ikke, at en stavblender kan bruges, men måske en minihakker kan klare mosten 🙂

  2. mums, har lige lavet dem!! De smager HIMMELSK – dog meeeget bløde trods timer på køl… men nøj for en lækker snack!

    1. Hej Amanda 🙂 Jeg tilsætter sommetider 1 dl mandelmel til trøflerne, hvis jeg vil have dem mere faste.

  3. Hej Emma!
    Elsker alle dine opskrifter! og har lavet rigtig mange af dem:)
    Ville bare lige høre.. Hvor mange kugler du får ud af denne potion? 🙂

    1. Hej Mathilde 🙂 Takker! Hvor er det dejligt at høre.
      Jeg får ca 30 stks. ud af portionen, men det afhænger jo af, hvor store man laver dem.

    1. Hej Mathilde 🙂 Nej, men det kan du sagtens, hvis du helst vil udgå smagen af kokos fuldstændig. uraffineret kokosolie er dog sundest 🙂

  4. Kære Emma!
    Har lige lavet en portion af din opskrift på romkugler. De er så lækre! Alle var helt vilde med dem – og de færreste synes, at de smagte meget anderledes end almindelige romkugler. Mums! Tak for opskriften 🙂
    Kh. Anna

  5. Jeg er helt vildt vild med de her romkugler. Sikke en skøn opskrift. Desværre er det super svært at finde sorte bønner i mit nærområde. Jeg må til at eksperimentere med butter beans eller andet. Og nogle af dine andre opskrifter ? Hav en dejlig weekend ☺

  6. De blev lavet i weekenden til en forsinket gang lyserød lørdag, tilføjet mandelmel og lidt hindbærsyltetøj og trille i tranebær- hindbær- og guldstøv. Det blev en flot og velsmagende fornøjelse – tak for de altid gode og inspirerende opskrifter!

Skriv en kommentar