Wraps med gulerodsfalafler

gulerodsfalafler

Tilsæt revet gulerod til dine falafler for ekstra farve og smag!

Falaflerne er nemme at lave, og så kan de tilberedes helt uden friture.

Prøv at servere dem i lækre wraps med grøntsager og en skøn hvidløgsdressing.

 

Wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 60 min

Ingredienser

  • 200 g kikærter, udblødte i 20 timer
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. tahin
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver

Hvidløgsdressing

  • 1 dl yoghurt
  • ½ dl tahin
  • saft af ½ citron
  • 2 fed hvidløg
  • salt & friskkværnet peber

Til servering

  • 4 arabiske fladbrød (kan erstattes med pitabrød eller tortillawraps)
  • 5 stængler palmekål (kan erstattes med grønkål)
  • ¼ rødkål

Fremgangsmåde

Sæt kikærterne i blød i en skål rigeligt koldt vand, og lad dem stå i mindst 20 timer (natten over).

 

Tænd ovnen på 175°. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem grundigt. Pil og pres hvidløg. Pil og hak løget. Skræl og riv gulerødderne fint. Skyl og tør persille. Kom det i en foodprocessor sammen med kikærter, tahin, citronsaft, spidskommen, salt og bagepulver. Kør maskinen, så massen samler sig til en dej. Den må gerne være en smule grov. Fugt hænderne med olivenolie, og form små flade falafler mellem håndfladerne. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Du kan også vælge at friturestege falaflerne eller stege dem i olie på en pande.

 

Pil og pres hvidløg. Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag den til med salt og peber.

 

Skyl og snit rødkål og palmekål meget fint. Lun fladbrødene, og servér dem sammen med varme falafler, kål og hvidløgsdressing.

Find flere opskrifter i samme kategori

Falaffel med gulerødder

Gulerodsfalafler er drøn nemme at lave. Så længe du blot husker at sætte kikærter i blød aftenen forinden, tager det nemlig ingen tid at lave sine egne sprøde falafler.

Opskriften her er inspireret af Århus’ bedste falafelbiks, hvor jeg tillod mig at snuse lidt til deres tilberedningsmetode. Her lærte jeg, at de ikke koger kikærterne men blot udbløder dem, inden de blendes til en falafelfars. Det har jeg eksperimenteret med, og jeg synes virkelig, at resultatet er blevet godt. Opskriften giver falalfer, der er sprøde udenpå og bløde indeni – endda også selvom, du ikke vælger at friturestege dem.

For at lave helt almindelige falafler, kan du erstatte gulerod med kartofler.


Prøver I opskriften, må I endelig huske at tagge mig på Instagram @emmamartiny eller bruge #MARTINYFOOD. Jeg elsker at få feedback og følge med i jeres køkkeneksperimenter!

Flere opskrifter med falafler

 

Shop the post

- reklamelinks

15 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Emma, du er simpelthen så dygtig altså! Min mor og jeg er vilde min dine madplaner og slås om, hvem der skal købe ugens Femina (den anden overtager bagefter) for at først få fingrene i madplanen. Jeg er på SU og da køberen betaler, vinder min mor som regel 😉 God dag! Klem

  2. Hej Emma, det lyder bare vildt lækkert! Ved du dog om opskriften kan fungere, hvis man ikke har en foodprocessor? (Studiekøkken er lig med begrænset plads (og økonomi) til køkkenmaskiner :S )

      1. Hej Charlotte. Lige et sent svar til din kommentar: Jeg har ikke en foodprocessor, men en stavblender og en minihakker. Jeg “hakkede”/blendede først kikærterne i miniblenderne i små portioner og så samlede jeg det med de øvrige ingredienser med en stavblender. Det fungerede fint 🙂

  3. Ihhh Emma. Elsker din blog. Det er så smukt mad du laver.
    Flot arbejde. Tror vi skal prøve laksen i dag.
    Kh Maria

  4. Hej Emma
    Efter din sidste youtube video om favoritter og herunder surkål, er jeg blevet opmærksom på, at den surkål som du anbefaler er pasteuriseret . Sådan som jeg forstår det dør bakterierne når kålen bliver pasteruriserede og dermed er effekten i tarmfloraen ikke den samme. Øv det er svært at finde upasteuriseret kål – min bror laver selv og det skulle være så nemt siger han. Jeg må nasse lidt fra ham.

    1. Hej Heidi 🙂 Tak for din besked. Jeg er godt opmærksom på problematikken, og har tænkt mig, at jeg skal igang med at fermentere snarest 😉

  5. Jeg ELSKER simpelthen dine madbilleder! Jeg har først lige fundet vej ind forbi din blog nu, men har længe fulgt med på Instagram, og jeg må bare sige, du har et virkelig fint univers både dér og her på bloggen. Glæder mig til at følge med 🙂

  6. Hej Emma. Lækker opskrift! Er det 200 gram udblødte eller ikke udblødte kikærter der menes?
    knus Amanda

Skriv en kommentar