Aubergine-ruller med ricotta

Aubergine fyldt med ricotta & bulgur

I denne uges madplan i Femina deler jeg blandt andet den skønneste vegetariske ret: Aubergine-ruller med ricotta og bulgur.

På dage, hvor vi har skudt masser af madbilleder, inviterer jeg ofte gæster, så resterne ikke går til spilde. Og aftenen, hvor jeg blandt andet serverede denne ret, var der ingen tvivl om, hvilken af ugens opskrifter, der var favoritten – selv hos de mest inkarnerede kødspisere. Fadet med de lækre aubergine-ruller blev tømt rub og stub, og flere af gæsterne efterspurgte endda om opskriften. ved man, at maden er et hit, og derfor skal retten selvfølgelig deles med jer i dag.

Aubergine-ruller med ricotta & bulgur

Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Aubergine-ruller

  • 2 store auberginer
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 250 g ricotta
  • 2 spsk. olivenolie
  • 25 g friskrevet parmesan

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

Fyld

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 200 g brune champignoner
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g grov bulgur
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Pynt

  • 25 g friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

Tomatsauce

Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, og bring saucen i kog. Lad den simre under låg, imens du tilbereder resten.

Aubergine-ruller

Tænd ovnen på 200°. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, drys med salt, og bag skiverne møre i ovnen i ca. 15 minutter.

Fyld

Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Rens champignonerne, skær dem i små tern, og steg dem gyldne sammen med løg og hvidløg. Kværn salt og peber over. Skyl bulguren i en sigte, og tilsæt den. Hæld bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Lad retten simre under låg i 15 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt grofthakket persille.

 

Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad. Pisk ricotta sammen med olivenolie og 25 g fintrevet parmesan, indtil den er luftig, og smag til med salt. Smør pisket ricotta på hver aubergineskive, og læg 1-2 spsk. fyld i den tykke ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i tomatsaucen. Drys med parmesan, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil osten er gylden og sprød.

 

*TIP: Vil du spare tid, kan du bruge en færdig tomatsauce.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


{ Find hele denne uges madplan i Femina lige her }

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Johanne 🙂 En grøn salat med rucola, kål, fennikel og parmesanflager ville være super lækker til 🙂

Skriv en kommentar