Lammekølle med dukkah & knuste kartofler

Påskelam med et mellemøstligt twist

Giv påskelammet ekstra smag med mellemøstlige krydderier. Her kommer jeg dukkahen på en lammekølle, inden den kommes i ovnen. Krydderierne giver smag til kødet, som langsomt ristes og får en sprød overflade i ovnen.

 

 

Lammekølle med dukkah & knuste kartofler

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 m / tilberedning 2 t / i alt 2 t 30 min

Ingredienser

DUKKAH

  • 100 g hasselnødder
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • 1 tsk. salt

LAM

  • 1 lammekølle
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 portion dukkah

Knuste kartofler

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt

Myntedressing

  • 1 håndfuld mynte
  • 2 dl yoghurt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

DUKKAH

Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller minihakker, og kør, indtil konsistensen ligner groft salt.

Rist dukkahen på en tør pande, indtil den begynder at dufte og blive gylden.

Lad dukkahen køle af. 

LAM

Tænd ovnen på 250 grader.

Dup lammekøllen tør med køkkenrulle, placér den i et ildfast fad, og smør den ind i olivenolie.
Drys og dup dukkahen på lammekøllen, og fordel det over kødet, så hele køllen er dækket.

Hæld vand i fadet, så det dækker bunden, og sæt derefter køllen i ovnen ved 250 grader det første kvarter.

Skru derefter ovnen ned på 150 grader en time, og skru til sidst op på 175 grader de sidste 45 minut
ter.
Lammekøllen skal altså have i alt 2 timer i ovnen.

Sørg for, at der hele tiden er vand i bunden af fadet, så det ikke brænder på, og lad lammekøllen hvile i 15 minutter, inden du skærer kødet ud.

KNUSTE KARTOFLER

Skrub kartoflerne rene, og kog dem i letsaltet vand.

Lad de kogte kartofler køle en smule af, og placér dem derefter på en beklædt bageplade.

Tænd ovnen på 175 grader.

Hold rundt om skindet på kartoflerne, og tryk dem flade med en gaffel, så du får små kartoffelkratere.
Pensl kartoffelkraterne med olivenolie, drys med og salt, og sæt dem derefter i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne.

MYNTEDRESSING

Lav dressingen ved at hakke mynten fint og vende det sammen de resterende ingredienser.

Smag til med salt og peber, og stil dressingen i køleskabet indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Udgivet i samarbejde med SuperBrugsen

Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, der laves ved at riste nødder og krydderier på en pande. Her kommer jeg dukkahen lammekøllen, inden den kommes i ovnen, så krydderierne kan give smag til kødet, som langsomt ristes og får en sprød overflade i ovnen. Det er en af mine favoritmåder at servere lam på, for kødet bliver fantastisk saftigt og smagfuldt.

Til lammekøllen serverer jeg en frisk myntedressing samt verdens bedst sprøde, knuste kartofler. Tro mig: De er  gode, og jeg er altså normalt typen, der ikke rigtig gider kartofler – med mindre de altså er tryllet om til pommes 😉

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Tak for dine mange opskrifter, de ser så gode ud.
    Jeg har netop fået din bog nr. to som jeg glæder mig til at udforske. 🙂
    Du har dejlige friske figner i nogle af dine salater. Jeg kan dog kun få dem om sommeren Synes jeg?
    Er der nogle steder vi vil kunne fåes i København?
    Måske en speciel grønthandler ? Jeg ved ikke lige hvor jeg skal lede og de rigtige svar kommer ikke op på Google.. Det kunne være du vidste hvor man kan få fat på dem.
    Glæder mig til at prøve din dadelcreme 🙂

    1. Hej Nanna 🙂 Figner er i sæson sommer+sensommer. Jeg har dog allerede set, at de kan fåes inde på Nemlig.com 🙂

Skriv en kommentar