Hjemmelavede syltede rødløg med honning & æblecidereddike


Favorittoppingen over dem alle: Syltede rødløg!
Hvad end det er som topping på en salat, tacos eller lækre simreretter, gør de syrlige, pink løg bare lige dét ekstra for smagen. Og det bedste af det hele: De er piv-nemme at lave selv.


Jeg har næsten altid et glas syltede rødløg i køleskabet, lavet efter opskriften i Herlig & ærlig mad. Traditionelt bruges sukker og lagereddike til opskriften, men jeg har givet den et lille Emma-twist, ved at bruge honning og æblecidereddike, der har masser af sundhedsfordele. Styrket fordøjelse og glasfuldt hår? Ja tak!

P.S. I Herlig & ærlig mad bringer jeg opskriften på syltede rødløg sammen med opskriften på braiserede spoleben med boghvede og nye ærter (s. 302). Hvis I ejer kogebogen MÅ i simpelthen prøve den opskrift. Det er en af Simons livretter, og jeg giver ham ret: Både det møre kød, glacen og tilbehøret smager helt, helt fantastisk. Særligt med et par pink, syltede rødløg som et frisk indslag on the side 😉

{ SYLTEDE RØDLØG }
1 syltetøjsglas
1 stort rødløg
2 dl æblecidereddike
3 spsk. honning
1 tsk. peberkorn
2 laurbærblade
Skær rødløgene ud i både, og kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade. Opvarm det ved middel varme under omrøring, indtil honningen smelter, og det netop når kogepunktet. Tag straks gryden af varmen, og hæld indholdet i et skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i flere uger.

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg elsker at komme tilbage til den her opskrift gang på gang, når jeg har nogle rødløg, der skal bruges – det pifter enhver ret op, og så er det super dejligt, at den her opskrift er med et twist xxx

  2. Det lyder som en lækker opskrift, som jeg helt sikkert vil prøve. Hvilken slags honning bruger du? Er det mon ok med lys agavesirup for en vegansk version?

Skriv en kommentar