Links I like #Week10


 
1) Jeg har lige købt den her. Too much info? Måske. Vigtigt emne? Ja!
2) Glæder mig til at se den her med sejeste Emma Watson
3) Jeg har binge-lyttet til dette podcast de sidste par dage.
4) Det her giver mig lyst til at købe et par store statement øreringe.
5) Denne her top er fiiiin.
6) Hvad stress gør ved din krop
Den sidste uge på EmmaMartiny.dk…
… Jeg fortalte om min nye bog, og inviterede jer til reception,
… og delte små ting fra ugen, der gik.
… Jeg delte opskriften på polentapizza fra femina madplanen,
… og syltede rødløg med honning og æblecidereddike,
… Jeg viste min nye kjole frem, 
… og delte mine favoritter fra februar
… Vibeke fortalte om madoplevelser i Bruxelles
… og jeg lavede et soloshow om en karriere med mål eller flow? 

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Ej, hvor er det spændende (og relevant!) mht. Dit første punkt! For min skyld må du hjertens gerne uddybe det i et indlæg, da jeg selv er træt af p-pillernes hormoner, og er nysgerrig omkring den maskine, du lige har købt. Jeg synes, at når jeg søger om den på nettet, dukker der en del angribende artikler op, så jeg følger spændt med på sidelinjen. 🙂

  1. Hej du 🙂 nu skal jeg lige i gang, og så skal jeg nok fortælle mere. Det er dokumenteret lige så sikker som p-piller, bare uden alle bivirkningerne, så glæder mig til begynde at bruge den.

   1. Hej.
    Et lidt billigere alternativ, hvis man ikke lige har de 4000 kr til computeren, er denne smarte app: https://www.naturalcycles.com/da, og der følger også termometer med, når man køber abonnement (: Den virker ligesom den der computer. Virkelig dejligt ikke at skulle proppe sig med hormoner og for en som mig, der ikke kan tåle hverken p-piller, p-ring etc. så er det rart, at der er kommet et alternativ. Og også enormt fedt, at vi endelig bruger den viden vi har om kvindekroppen på en måde, som hvertfald opleves mere konstruktiv. Og så er appen lavet af en mega sej svensk dame, girl power (:

 2. Har aldrig før hørt om denne Lady-comp, men den lyder MEGET interessant! Kunne du måske skrive et indlæg herom? Og et meget personligt spørgsmål, som jeg ikke forventer du ønsker at indvie i, men blev så nysgerrig; forsøger I at blive gravide? 🙂

  1. Hej med dig 🙂 det vil jeg helt sikkert, men er først lige begyndt at bruge den. Og nej, formålet er ikke at planlægge graviditet lige pt 🙂

 3. Hey Emma! Lady-comp rocker og det er mega vigtigt at get the word out there! Jeg droppede selv p-pillerne for et år siden og har siden da brugt Daysy til at måle min temperatur med. Hvis du er interesseret i at lære om din cyklus eller få til at reflektere over, så vil jeg anbefale at du tjekker ‘FemmeHead’ ud på youtube – hun har noget skønne pointer. Kram

  1. Ejjj, hvor er det godt at høre, at du også har droppet p-piller. Havde egentlig ikke tænkt mig at dele min historie på området, men kan nok ikke lade være, hvor det er så vigtigt at sprede budskabet.
   Tak for anbefalingen og krammer til dig 🙂

 4. Slet ikke too much info – kunne være meget interessant, at høre om dine erfaringer med Lady comp – det lyder virkelig smart 🙂

 5. Hej Emma,
  Jeg er også stoppet på p-piller, primært fordi jeg gerne vil lære min krop at kende. Jeg vil lige se hvor hurtigt jeg får en normal cyklus igen, og så starter jeg på Natural Cycles – appen, der i samarbejde med et præcist termometer, kan forudsige ægløsning på baggrund af en algoritme. Det koster 500kr om året inkl termometer og en meget informationsrig app. Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvorfor du køber apperatet du linker til i stedet for andre løsninger som feks Natural Cycles. Måske du har et interessant synspunkt eller har undersøgt det yderligere? Anyways, skulle du få lyst til at dele dine tanker for at beslutte dig for din valgte metode, er jeg meget lydhør 🙂 Jeg synes, det er en meget interessant tendens – at undgå hormoner, som jeg også ser hos mange af mine veninder. Et ønske om at forstå og respektere sin krop, tror jeg.

  1. Hej Nina 🙂
   Du har ret, det er en virkelig interessant og god tendens. Og det er samtidig skræmmende at opleve, hvor mange kvinder, der har haft bivirkninger pga. p-piller.
   Jeg har valgt Lady-comp, fordi det virker som det mest simple, hvor jeg ikke selv skal holde styr på for meget 😉 Personligt har jeg ikke været på p-piller i over 3 år, men det tog mig næsten 2 år, før min cyklus blev normal. Og derfor er det først nu, jeg begynder på denne metode. Det har været noget af et turbulent forløb, som jeg nok skal fortælle mere om på et tidspunkt.
   God dag til dig 🙂

 6. Jeg joiner resten af flokken i kommentarfeltet, og giver dig thumbs up for at dele ud angående prævention! 🙂 Jeg er simpelthen sådan i et dilemma lige nu; Jeg ønsker, som så mange andre, at droppe p-pillerne, men synes ikke at kunne finde et “ordenligt” alternativ. Jeg har stærkt overvejet at få hormonspiral, da der er mindre hormoner i og så virker den mere lokalt. Meeen… Jeg ved sgu ikke om jeg tør! Kunne læse i en af dine kommentarer at du ikke har brugt p-piller i 3 år – Må man spørge hvad du/i så har gjort?

  1. Hej Sabrina 🙂
   Et alternativ kunne jo være en lady-comp 🙂
   Vi har brugt kondom – og det dør man altså ikke af, selvom andet selvfølgelig er at fortrække. Jeg har bare på ingen måde haft lyst til nogensinde at skulle fylde mig med kunstige hormoner igen (også fra en hormonspiral). Hormoner styrer næsten alle vores krops funktioner, og jeg synes tanken om, at min krop ikke selv kan regulerer sin hormonbalance (hvilket både påvirker søvn, humør, appetit, osv., osv.) er skræmmende. Mit valg har Simon naturligvis forstået og respekteret – ligesom enhver mand bør.

Skriv en kommentar