Polentapizza med bresaola

Pizza af polenta med bresaola

Polenta kan også bruges til at lave en virkelig vidunderlig, sprød og smagfuld pizzabund. Opskriften er ganske simpel og lige til, og pizzaen kan naturligvis toppes med lige det, man er i humør til. Her fylder jeg pizzaen med svampe, mozzarella og bresola; en lidt anderledes kombination, der virkelig bringer lykke.

Polentapizza med bresaola

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 50 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Polentapizza

  • 300 g polenta (majsgryn)
  • 1 l vand
  • 25 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

Topping

  • 500 g svampe, f.eks. champignoner eller portobello
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 rødløg
  • salt og friskkværnet peber
  • balsamicoeddike
  • 500 g frisk mozzarella
  • 70 g bresaola
  • frisk timian
  • 50 g rucola

Fremgangsmåde

Polentapizzabunde

Tænd ovnen på 200°. Bring vandet i kog, og drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper. Lad grynene koge ved svag varme under låg i 20 minutter, og smag grøden til med parmesan, salt og peber. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie. Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som 2 pizzabunde. Bag polentabundene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.

Topping

Rens svampene, og skær dem i skiver. Rist dem i smør på en pande i et par minutter. Pil løgene, skær dem i både, og bland dem med svampene på panden. Krydr med salt og peber, og steg, indtil løgene bliver bløde, og svampene gyldne. Tilsæt balsamicoeddike, og vend rundt, så væden fordamper. Tag panden af varmen.

Polentapizza fortsat

Svip forsigtigt polentabundene om, så de har bunden opad. Fordel mozzarella over i mindre stykker, og top med de stegte svampe og løg. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Top med bresaola og timian, og servér sammen med frisk rucola.

Find flere opskrifter i samme kategori

Flere opskrifter med Polenta

Polenta er majsgryn, groft majsmel, der har et væld af forskellige anvendelsesmuligheder. I har blandet andet tidligere set mig lave polentapande med bagte tomater & sprøde kikærter samt de lækreste sprøde polentadiamanter. Og så har jeg tilmed delt en opskrift fra min kogebog på en citronkage, hvor polentamelet er med til at give en fantastisk tekstur.


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar