Små ting


{ jeg eksperimenterer stadig med surdej – her et koldhævet brød på quinoa & boghvede}


{ bananboller til en stille weekendeftermiddag}


{ en af retterne til ugens femina-shoot}


{ Sé lige, hvad jeg stødte }

Foråret er her! Kan I mærke det? Det kan godt være, at solen endnu ikke er så pålidelig, men det vrimler alligevel med forårstegn her, dér og alle vegne. Den anden dag gik jeg en tur i Botanisk Have, og det var fuldstændig umuligt ikke at blive i godt humør. Fuglene sang, solen varmede og blomsterne tittede frem på plænen. Ih altså! Jeg er vild med det!
Forårets ekstra humørboost kommer meget belejligt. Jeg er nemlig ‘kærestefri’ meget af denne måned, men i stedet for at sætte mig ned og græde snot, når jeg savner (for det gør jeg… meget), har jeg besluttet mig for at få det bedste ud af det. At sætte mine yndlingspodcast på anlægget, så det spillet højt i hele hytten. Meditere mere, end jeg plejer. Arbejde hele aftenen, hvis det er, hvad jeg har lyst til. Spise masser af gedeost, squashpasta og varmrøget laks (ting, Sims endnu ikke har forstået er godt). Og ikke mindst: invitere rare gæster, gå ture med mine veninder og holde hyggelige sleep-overs. Det har faktisk ikke været så slemt at lege single for en tid, men jeg glæder mig nu altså også til, at han snart kommer hjem 😉


Jeg håber, at jeres uge bliver god. Her står der et spændende podcastinterview på programmet lige om snart, så jeg må hellere gøre mig klar.
Mandagsklem herfra <3

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma,
  Uh jeg kender godt til det med at savne sin kæreste. Det sidste halve års tid har min kæreste arbejdet på Sjælland, og vi bor altså i Århus, så vi ses primært i weekenderne for tiden. Det er hårdt, når man er vant til at have en hverdag sammen, og synes virkelig, det er de små ting, man savner, som fx et kys når man kommer hjem fra arbejde, sidde og snakke om dagen over aftensmaden osv. Nogle gange hjælper det at vide, at man ikke er alene med sit savn og livet som “weekend-kærester” 😉 Men jeg er helt enig med dig i, at det handler om at få det bedste ud af det, og foråret hjælper bestemt på humøret – så skønt, så skønt! 😀
  Iøvrigt, hvor finder du sådan nogle fine keramikting som på billedet ovenfor, er det genbrugsfund? 🙂
  God mandag! Glæder mig til dit næste podcast, er spændt på, hvad du finder på 🙂

  1. Hejsa du 🙂
   Årha, lang distance ER hårdt. Men husk, at det kun er en periode, og skal i være sammen resten af jeres dage, bliver det højst sandsynligt kun en lille del af jeres tid sammen, der bliver som weekendkærester. Så det er uden tvivl det værd 🙂
   Mit keramik kommer alle mulige steder fra. Noget af det på billeder er arvet, andet har min søster lavet, og tallerkenen er fra brandet “RO” 🙂

 2. Hvor er du sød, tak for opmuntringen, selvom det egentlig var meningen, at jeg ville opmuntre dig 😉
  Det er nemlig helt rigtigt, man kan lige så godt have ja-hatten på og nyde lidt ekstra “mig-tid”, og vi har jo resten af vores liv sammen og vores bryllup i september at se frem til. Det bliver man kun glad i låget af at tænke på 🙂
  Håber din måned flyver afsted (på den gode måde), så du snart får din mand hjem igen. For jeg kan godt forstå dit savn. Jeg savner også altid meget, og ofte på forskud faktisk, når jeg ved, at vi skal være fra hinanden 😉

 3. Hej Emma! Kender du til Tartine Bakery? Hvis ikke, så vil jeg helt klart anbefale at tage et kig på Chad Robertsons bog ‘Tartine Bakery’ (eller ‘det gode brød’ på dansk). Vi har ihvertfald længe eksperimenteret med de våde Meyer surdeje, men det var først da vi begyndte at arbejde med surdejskultur at det virkeligt begyndte at rykke. Og så at der blev investeret i en støbejernsgryde til bagning selvfølgelig. Lige et pro-tip med på vejen, så kan du undgå at dit koldhævede brød kun gaber i toppen og bliver noget mere jævnt fordelt, hvis du tager dejen ud af køleskabet en times tid før det skal spændes op og efterhæve – så kan man lige få lidt liv i den på den måde 🙂 Det giver bare virkeligt en flot krumme! Held og lykke med bagningen – det er en finurlig og vidunderlig kunst! Kram

  1. Hej Nanna 🙂
   Mange tak for tippet! Det er først for nyligt, at jeg rigtig er begyndt at lege med surdej, og der er lang vej endnu, før jeg når et resultat, jeg er tilfreds med. Men mine eksperimenter smager heldigvis godt alligevel 😉
   Kram til dig.

 4. Sikke nogle fine billeder – jeg kommer også helt i forårsstemning. Det kunne også mærkes, da jeg luftede rulleskøjterne for første gang i år for et par dage siden!
  God uge til dig også 😉

 5. Hvordan kan man ikke have forstået at varmrøget laks og gedeost er godt? Det er de eneste to ting jeg ikke kan give slip på ifht. en plantebaseret kost – Så godt jo!
  Stemmer også for opskrift på bananbollerne asap!

Skriv en kommentar