Tandoori-blomkål med tzatziki

Blomkål med tandoori-krydderi

I dag vil jeg dele opskriften på tandoori-blomkål med mellemøstlig tzatziki og powerris. De små blomkålsbidder er sprøde og krydrede blomkålsbidder, og man kunne næsten snydes til at tro, at det var indiske chickenwings. SÅ lækkert!

Powerris laver jeg ved at koge en blanding af linser og ris, for at få et mættende og velsmagende mix, der er perfekt som en god og lidt mere proteinrig base til grønne retter. Du kan let tilsætte andre rester af linser og korn til dine powerris, hvis du trænger til at få tømt ud i køkkenskabene – andre favoritter hos mig er den smukke blanding af sorte ris og belugalinser eller brune ris godt med boghvedekerner.

Tandoori-blomkål med tzatziki

Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Tandoori-blomkål

  • 1 stort blomkål
  • 3 spsk. majsmel
  • 1 spsk. tandoori-krydderi
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. græsk yoghurt
  • 3 spsk. vand

Tahin-tzatziki

  • 2½ dl græsk yoghurt
  • ½ dl tahin
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 agurk
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld mynteblade

Powerris

  • 2 dl fuldkornsris
  • 2 dl delikatesselinser
  • 5 dl vand
  • salt

Fremgangsmåde

Powerris

Kog fuldkornsris i letsaltet vand under låg i 20 minutter. Tilsæt linser, og lad dem koge med i yderligere 20 minutter. Tag låget af, og lad det sidste vand fordampe, inden du tager gryden af varmen.

Tandori-blomkål

Tænd ovnen på 175°. Skyl blomkålen, og del den i buketter. Bland majsmel, tandoori-krydderi, hvidløgspulver og salt i en stor skål. Tilsæt olie, yoghurt og vand, og bland det sammen til en klistret dej. Vend blomkålsbuketterne rundt i dejen, så massen fordeler sig på blomkålene (det er hurtigst at bruge hænderne). Fordel derefter buketterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen i ca. 30 minutter, indtil buketterne er sprøde og gyldne.

Tahin-tzatziki

Bland yoghurt, tahin, citronsaft, salt og peber i en skål. Riv agurken på den grove side af et rivejern, og rør i yoghurtdressingen. Pres hvidløg, hak mynteblade groft, og rør i tzatzikien.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


 
2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Kan man bruge en anden type mel? Fx kikærtemel? 🙂 Mega læks opskrift! Jeg glæder
    mig til at lave det!

Skriv en kommentar