Thai fiskefrikadeller med boghvedesalat

Find flere opskrifter i samme kategori


Udgivet i samarbejde med Superbrugsen

Noget af det eneste, jeg savner ved at bo på havnen, er kun at være et stenkast væk fra byens bedste fiskehandler. Her er vi ofte gået forbi om lørdagen efter en weekendgåtur, når maven har rumlet efter lune fiskefrikadeller.
Nu kommer jeg sjældent forbi havnen, men det er heldigvis er det super simpelt at lave sin egen fiskefars. Og så er fordelen jo, at man selv kan styre de tilsatte ingredienser og smage farsen til med lige de krydderier, man bedst kan lide. Vil du se, hvordan jeg laver hjemmelavet fiskefars, kan du klikke dig forbi lige her. Jeg synes faktisk, den er lige dén tand bedre end fiskehandlerens 😉
I samarbejde med Superbrugsen og deres koncept Mig og Min Mad, deler jeg i dag opskriften på en variant, der minder utrolig meget om de spicy fiskefrikadeller, man ofte finder hos asiatiske spisesteder. Mine thai-inspirerede deller serverer jeg med en boghvedesalat, der også har fået et asiatisk twist med edamamebønner og limedressing. Kombinationen er farligt god, perfekt til både hverdag med lidt ekstra til eller til gæstebud.


Husk, at subscribe til Mig og min Mad på YouTube, hvor jeg og andre bloggere deler nogle af deres yndlingsopskrifter. Dagens opskrift finder i lige her. 

{ Thai fiskefrikadeller med boghvedesalat }
ingredienser til 4 personer
1 portion fiskefars (købt – ellers find opskriften her)
2 spsk fiskesauce
1 spsk rød karrypasta
1 lime, skal og saft
1 tommel ingefær
3 fed hvidløg
1 stor håndfuld koriander
4 forårsløg
Rør fiskesauce, karrypasta, limeskal og –saft ud i fiskefarsen. Riv ingefær og hvidløg fint. Hak koriander groft, og skær forårsløgene i fine skiver. Tilsæt det hele til farsen, og rør den sammen. Lad den stå i 30 minutter i køleskabet, inden dellerne steges i smør og/eller olie, 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og faste.


{ Asiatisk boghvedesalat }
2 dl boghvedekerner
200 g frosne edamamebønner
2 avocadoer
3 forårsløg
50 g feldsalat
1 håndfuld mynte
1 bundt radisser
Dressing
2 spsk olivenolie
½ lime, skal og saft
1 tsk honning
salt og friskkværnet peber

Kog boghvedekernerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, indtil de er netop møre. Pas på, de ikke bliver klistrede og udkogte – det går pludseligt stærkt. Skyl de kogte boghvedekerner i koldt vand, så de hurtigt køler af, og stil dem i køleskabet, imens du tilbereder resten af salaten. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, og lad dem stå et minuts tid, så de tør op, inden du sier vandet fra. Skær radisserne i tynde skiver.Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen, hæld den i skålen, og vend det hele sammen. Sæt salaten på køl indtil servering.
2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar