Vibekes Bruxelles // Praktiske spørgsmål + Recap


Hej med jer.
I dag kommer sidste indlæg fra mig, hvor jeg vil svare på lidt generelle spørgsmål om Bruxelles og turen dertil, så I kan planlægge jeres måske kommende rejse på bedst mulig vis.

{Hvordan kommer jeg til Bruxelles? }
Det nemmeste og hurtigste er at flyve til Bruxelles. Flere flyselskaber flyver fra Kastrup, og Brussels Airlines flyver også jævnligt fra Billund. Bemærk hvilken lufthavn du flyver til. BRU lufthavn (Zaventem) ligger ikke langt fra selve Bruxelles by, og det er super nemt både at tage bus og tog fra lufthavnen – det tager ikke mere end 30 minutter. Ofte lokker Ryan Air med ekstremt lave priser til Bruxelles, men vær her opmærksom på, at Ryanair flyver til Charleroi Airport, som ligger en times bustur fra Bruxelles. En busbillet t/r koster omkring 30 euro, så medregn denne udgift, inden du køber billet. Du kan købe busbillet fra Charleroi til Bruxelles og se afgangstider her. Du kan selvfølgelig også køre i bus fra Danmark til Bruxelles, her ved jeg at Eurolines kører.
{ Hvad koster det? }
Priserne i Bruxelles minder meget om de dansker priser. Min erfaring er dog, at det er en smule billigere at spise ude, og især drikkevarer er billigere end i Danmark. Hoteller findes i alle priser og standarder, men Airbnb er også udbredt.
{ Transport i Bruxelles }
Bruxelles er en by, som sagtens kan opleves på gåben, hvilket jeg anbefaler. Med det sagt, så kører der både metro, bus og sporvogn, så der er rig mulighed for også at besøge kvartererne væk fra centrum. Billetter købes i automater på stationerne og ved (nogle) stoppesteder. Det smarte er, at det er det samme billetsystem, hvad enten det gælder bus, tog eller metro. I busserne er det dog også muligt at købe billet hos chaufføren, men dette er dyrere end i automaten. Hvis du er i byen i en længere periode, så kan du på de store metrostationer med bemanding købe et ti-turskort.
Bruxelles er en storby med utrolig mange biler, og der er altid en masse trafik om morgenen og eftermiddagen. Det er væsentligt billigere at tage bussen end toget til lufthavnen, men vær her opmærksom på dit rejsetidspunkt. Jeg har selv været ved at misse et morgenfly, fordi jeg sad fast i trafikken med bussen.
{ Sikkerhed }
Jeg har fået mange spørgsmål ang. sikkerhed i byen, og om det er noget, man mærker meget til. Nu boede jeg ikke i byen inden angrebene sidste år, men man kan godt mærke, at sikkerhed fylder meget i gadebilledet. Man oplever både sikkerhedstjek ved muséer, nogle butikker, og der er militær på de fleste metrostationer. I lufthavnen skal man lige være opmærksom på at komme i god tid, da der som oftest er security check, inden man kan gå videre til ankomsthallen.

{ Hvor finder jeg mere inspiration til min tur til Bruxelles? }
Inden jeg skulle til Bruxelles, havde jeg svært ved at finde blogs og gode guides til Bruxelles. Det var bl.a. også årsagen til selv at strikke en guide sammen. Under mit ophold har jeg dog fundet et par lokale blogs, som har en masse gode tips til byen.
Gerrit and the City – Gerrit er belgier og skriver guides til de belgiske og udenlandske byer, han besøger. Særligt er hans guide til EU-kvarteret i Bruxelles (hvor jeg selv boede) spot on!
S Marks The Spot Denne blog ville jeg ønske, jeg havde opdaget noget før! S bor i Bruxelles og fanger virkelig det bedste af byen. Under kategorien “best of” guider hun til byens bedste brunch, bedste burger og meget mere.


{ Recap }

Her får I et lille overblik over de tidligere indlæg. Jeg håber, mine små guides er faldet i god jord, og at de har skabt rejselyst!

Læs også: Vibekes Bruxelles // Oplevelser

Læs også: Vibekes Bruxelles // Madoplevelser 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar