Butterbean-quinoabøffer med bagte gulerødder

Bøffer af quinoa & butterbean

Hvis I kommer til at savne et grønnere, kødfrit måltid mellem påskefrokosterne, har jeg den perfekte opskrift til jer i dag: De lækreste veganske bøffer med butterbeans og quinoa, serveret med en salat med bagte gulerødder og (min yndlings!) tahindressing. Bøfferne er noget nær det, jeg vil kalde de perfekte veggie-bøffer, for de er både saftige i midte, sprøde på ydersiden, nemme at forme og stege (enten i ovnen eller på panden) samt fyldt med smag.

Butterbean-quinoabøffer med bagte gulerødder

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Butterbean-quinoabøffer

 • 2 dl quinoa
 • 2 pastinakker (100 g i renset vægt)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. tahin (sesampasta)
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 dåse butterbeans
 • 50 g frisk spinat (stor håndfuld)
 • evt. 1-2 spsk. mel
 • olivenolie til stegning

Bagte gulerødder

 • 1 kg gulerødder
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • salt
 • 75 g feldsalat

Tahindressing

 • 1 fed hvidløg
 • ½ dl tahin
 • 1 tsk. honning
 • saft af ½ citron
 • salt og friskkværnet peber
 • ca. ½ dl vand

Fremgangsmåde

Salat med bagte gulerødder

Tænd ovnen på 200°. Skrub og halvér gulerødderne på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, og drys med spidskommen og salt. Bag gulerødderne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Butterbean-quinoa bøffer

Kog quinoa i letsaltet vand i 15 minutter, indtil de små haler frigøres. Skræl og riv pastinakkerne fint, og afvej 100 g. Kom det i en skål sammen med kogt quinoa, pillet hvidløg, tahin, salt og peber. Hæld vandet fra butterbeans; skyl dem, og blend dem til mos med en stavblender. Bland mosen med ingredienserne i skålen til en fars (lettest at bruge hænderne). Tilsæt en smule mel, hvis farsen er for våd. Skyl og hak spinaten groft, og bland den i. Fugt dine hænder, og form 10 bøffer. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

Tahin-dressing

Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med tahin, honning, citronsaft, salt og peber. Rør gradvist vand i, indtil konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.

Salat fortsat

Skyl og tør feldsalaten, og anret den på et fad. Læg de bagte gulerødder over. Dryp med tahindressing, og servér med bønnebøffer.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar