Camillas Hong Kong // Intro + madoplevelser

De næste tre onsdage får vi besøg af Camilla, der til dagligt blogger på Cammi.dk. Hun har været så sød at strikke en guide sammen til os om Hong Kong, hvor hun tidligere har tilbragte et semester. Det er så herligt, at andre har lyst til at bidrage med brugbart og inspirerende indhold her til bloggen, og jeg håber, at I vil glæde jer, lige så meget som jeg, til at læse Camillas anbefalinger til Hong Kong.
Vil I finde de rejseguides, som andre søde damer tidligere har delt på bloggen, kan I blandt andet besøge Idas Samsø, Johannes Berlin, Emilies Paris og Vibekes Bruxelles. Er der andre derude, som har et særligt forhold til en rejsedestination, og kunne I tænke jer at stikke en guide sammen i samarbejde med mig, er I velkomne til at tage kontakt. Jeg synes, det er så herligt, at bloggen her kan være et forum, hvor vi kan dele ud og hjælpe hinanden. 
Nu: Tag godt imod Camilla ?
Klem,
Emma



Hej Emmas søde læsere!
Mit navn er Camilla, og jeg bor midt i skønne Amsterdam. Til daglig er jeg web editor for en international rejseplatform, mens jeg i min fritid skriver om mine egne rejseoplevelser på min blog Cammi.dk. I 2015 tilbragte jeg et halvt år i Hong Kong som en del af min kandidatuddannelse i Aalborg, og selvom det meste af min tid i byen blev brugt på min praktikplads, kom jeg også ud og oplevede forskellige steder i den fantastiske by.
Hong Kong er ofte set som vestens centrum i Asien og en by fuld af skyskrabere, shopping, dyre restauranter og natklubber. Det er på sin vis rigtigt, men byen har så meget mere at byde på! Hong Kong gemmer på en stolt kulturarv, den mest fantastiske natur, som de færreste turister får chancen for at opleve og i min optik verdens allerbedste mad. Alt det vil jeg prøve at vise jer igennem disse indlæg. Jeg håber, at I finder denne serie interessant, og at den vil give jer lysten til at opleve den anden side af Hong Kong!

{ MAD }
Hong Kong er kendt for at være et paradis for madelskere. Alligevel ender de fleste turister med kun at besøge de mest turistede og vestlige steder og får dermed aldrig en bid af det rigtige Hong Kong. Udvalget er enormt, og det siges, at der er nok restauranter til, at man kan spise et nyt sted til hvert måltid resten af sit liv. Det betyder også, at det er uendeligt svært at finde de allerbedste spisesteder i byen. Forhåbentlig kan denne guide fungere som en god vejledning.
Dim sum
Dim sum er essensen af Hong Kong, og vi i vesten er også så småt begyndt at kunne nyde af de lækre dampede retter. Dim sum er en masse små retter, der nydes med grøn te som en sen brunch, men de fleste tehuse serverer allerede dim sum så tidligt som kl. 5 om morgenen og indtil sent på eftermiddagen. Dim sum fås i alverdens former og prisklasser. Der er den sjove Hello Kitty restaurant i Jordan, den lokale og meget billige michelin-restaurant One Dim Sum eller Tim Ho Wan i samme område eller den yderst dyre Man Wah i Mandarin Oriental, hvor I har en storslået udsigt over Victoria Harbor.
Street food
Noget, som de fleste turister desværre undgår i Hong Kong, er det fantastiske gadekøkken. Men det er netop her, man kan finde noget af byens allerbedste og billigste mad. Her kan I finde alt fra de klassiske nudler og ris til Hong Kongs famøse egg waffles og fish balls i karrysauce (lidt ala vores fiskefrikadeller). Mit absolutte yndlingsområde er omkring Nathan Road i Tsim Sha Tsui, hvor de lokale samles i store grupper og tilbringer hele aftenen med at spise de lokale specialiteter. Kommer I her i det sene efterår, kan I købe ristede kastanjer og søde kartofler fra de små boder.  
Bagerier
Hong Kong byder også på traditionelt bagværk, som kan findes i langt de fleste bagerier. Mest populær er egg tarts, der er en lille bagt tærte med æggecreme, og som vist nok oprindeligt stammer fra Portugal, men som nu har indtaget Hong Kong. Min favorit i bagerierne er den ikoniske pineapple bun, der er en lys bolle toppet med en småkage-agtig dej, der lidt ligner strukturen på en ananas – heraf navnet. De smager allerbedst, når man køber dem, lige efter de er kommet ud af ovnen, og med et lag smør. Har I mod på noget lidt mere specielt, kan I prøve pork floss buns, der er en lys bolle toppet med svinekød, der er blevet tørret og derefter revet, så det mest af alt minder om krymmel. Det er en favorit for mange turister, men personligt er det ikke lige min kop te.

Wet markets 
Skal I have en rigtig lokal oplevelse, skal I lægge vejen forbi et af de mange wet markets, som er at finde i Hong Kong. Et wet market er kort sagt et stort indendørs marked, hvor der sælges frisk frugt og grønt samt fisk og kød. Markedet er inddelt i flere etager efter hvad der sælges, og på øverste etage finder man ofte spiseområdet, hvor der sælges alt fra nudler og ris til dim sum og dumplings til ingen penge. Til trods for generelt at være et sted, hvor arbejderklassen kommer for at spise, er flere af de lokale fra de højere klasser begyndt at få øjnene op for markederne. Her vil jeg især anbefale jer at prøve den lokale Hong Kong-style milk tea, der er en sort te blandet med kondenseret mælk, og som er en favorit blandt alle hongkongere og min personlige favorit drik i Hong Kong. Dertil kan I spise en anden lokal favorit, Hong Kong-style French toast, der egentlig er en klassisk udgave af arme riddere, men med peanutbutter og kondenseret mælk.

{ RESTAURANTR }
Dan Dan serverer traditionelle nudler fra Sichuan i Kina og var et af mine favorit spisesteder, når jeg var på arbejde. Deres peanutnudler er geniale! (181 Queen’s Road Central, Central, Hong Kong)
Teawood er en taiwanesisk restaurant – deres supper og isteer er fantastiske, men de fleste gæster kommer her nok for deres vilde desserter. (Goldmark, 502 Hennessy Rd, East Point, Hong Kong)
樂香園㗎啡室 Lok Heung Yuen Coffee Shop – skal I prøve en meget lokal favorit, skal I forbi dette sted! Restauranten er berømt for deres ris med æg og char siu (bbq svinekød). Dette var mit absolut yndlings sted at spise frokost, når jeg var på arbejde. Her er ingen vegetariske retter, så jeg fik lavet en ret specielt til mig uden svinekød og med ekstra forårsløg. (G/F, No.8-12 Gilman’s Bazaar, Central, Hong Kong)
Maria’s er et bageri, der serverer alle de berømte Hong Kong klassikere og i fantastisk kvalitet. Kom tidligt for ikke at stå i kø. Prøv også deres Hong Kong-style milk tea, der er super lækker! (Shop A ,G/F Heung Lam Building 23 Connaught Road, Hongkong)
Teakha er stedet, hvor man finder byens allerbedste kager og teer. Min yndlings combo er deres matcha cheesecake med chai latte.(18 Tai Ping Shan St, Tai Ping Shan, Hong Kong)
Giant Seafood Hot Pot – her kan I prøve traditionel koreansk hot pot. Stedet er rigtigt populært, så det er en god idé at bestille et bord på forhånd. I betaler en fast pris for hot potten, og så kan I vælge alverdens fyld, som putter i den store gryde midt på bordet. (12th Floor, 219 Nathan Road Zhuang Shi Lundun Square, Jordan, Hong Kong)
Cat’s Eye er en japansk restaurant, der serverer traditional japansk comfort food. Perfekt til en kølig vinterdag. (25 Swatow St, Wan Chai, Hong Kong)
Oddies Foodies laver de traditionelle egg waffles med et twist. Er I til matcha, må I endelig ikke gå glip af sesamvaflen med matcha softice! (45 Gough St, Central, Hong Kong)
Hello Kitty Chinese Cuisine serverer, som navnet nok antyder, kinesisk mad formet som Hello Kitty. Her kan I både få dim sum og alverdens risretter. Deres dim sum er super lækker og perfekt til Instagram! (Lee Loy Mansion, Canton Rd, Yau Ma Tei, Hong Kong)
CATCH. er én af mange rigtigt hyggelige caféer i Kennedy Town, der er et område i rivende udvikling. Deres avocado toast er den bedste, jeg nogensinde har smagt! (95 Catchick St, Kennedy Town, Hong Kong)
Bao Dim Sin Seng laver det absolut bedste og billigste baozi (dampede boller), som er perfekte til at tage med på farten. De bedste er uden tvivl dem med svinekød og kål, æggecreme eller græskarcreme. I finder kæden spredt ud over hele byen, og man kan her få et måltid for sølle 5 kr.


Dette var alt fra mig for i dag. Jeg håber, at dette første indlæg har inspireret jer til at opleve de lokale delikatesser i Hong Kong. Ovenstående restauranter er kun en lille brøkdel af de tusindvis af restauranter og spisesteder, der er i byen, så jeg vil egentlig bare anbefale jer at hoppe ud i det, og prøve at bevæge jer væk fra de vestlige spisesteder. Et andet tip er at prøve at søge opad. Mange af de allerbedste spisesteder er gemt væk langt oppe i de mange skyskrabere.
I næste uge vil jeg give mine bedste tips til oplevelser i Hong Kong. Hvis I har nogle spørgsmål indtil da, er I mere end velkomne til at lægge dem i kommentarfeltet eller følge med på min blog eller på instagram @cammi_dk, hvor jeg deler mine oplevelser fra Hong Kong og andre steder i verden.
xx Camilla

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Fantastisk guide! Min kæreste og jeg tager til Hong Kong til sommer og vil gerne spise på One Dim Sum. Ved du, hvordan man bestiller bord? Hvis man gør det i forvejen? 🙂

Skriv en kommentar