Camillas Hong Kong // Oplevelser


Tusind tak for jeres fine modtagelse af mit første indlæg i sidste uge! I dag vil jeg guide jer i de utallige oplevelser, som Hong Kong gemmer på.

{ NATUR }
Når de fleste tænker på Hong Kong, associerer de nok byen med skyskrabere, shopping og dyre natklubber. Men hvad de færreste ved, er at Hong Kong gemmer på hundredvis af små øer og den mest storslåede natur, hvilket udgør hele 73% af territoriet. Så hvis I har valget mellem at bruge en dag på shopping og en dag i det grønne, vil jeg helt sikkert anbefale jer det sidste. Her er mine favoritsteder:

Dragon’s Back
Dragon’s Back er øens mest populære vandrerute, der spænder fra den sydlige del af Hong Kong-øen og op langs østkysten. Til trods for, at I er langt væk fra byens stress og jag, tager det faktisk ikke mere end 15 minutter med bus fra den centrale metrolinje at komme hertil. Efter en time eller to’s vandring langs bjergryggen, kan I slå et smut forbi en af de mange strande, der er at finde i dette område.
Kam Shan Country Park
Vil I opleve byens dyreliv, kan I lægge vejen forbi Kam Shan Country Park, hvor de drilske aber hersker, og hvor I også har en chance for at spotte de gigantiske vildsvin, der lever i området. Undervejs får I imponerende udsigter over de Nye Territorier, og I kommer også forbi de efterladte gangsystemer og underjordiske landsbyer, fra da Hong Kong var besat af Japanerne under 2. Verdenskrig.
Sai Kun
Er I til vandsport, er Sai Kun et vaskeægte paradis, der både tilbyder vandreruter samt alverdens muligheder for at kayake, stå på vandski eller snorkle. Det tager cirka tre timer at komme hertil fra Hong Kong, så jeg vil anbefale jer at tage afsted tidligt om morgenen for at få det meste ud af dagen. Der er også mange sommerhuse og campingsteder i dette område, så det er ideelt til en hel weekend, så man kan få så meget som muligt ud af den kæmpe naturpark.
Man Cheung’s Infinity Pool
Sidst men ikke mindst kan I vandre ud til den smukke Man Cheung’s Infinity Pool, der ligger på Lantau Island, og som er den smukkeste sø med udsigt over øens uspolerede natur. Selve vandreruten er kun 4 kilometer lang og nem at komme til fra Hong Kong øen, så det kan klart anbefales, hvis man ikke har lang tid i byen, men alligevel vil opleve den smukke natur. Efter et dyp i “poolen” kan man vende tilbage til en af landsbyerne på øen og spise en lokal middag eller frokost, før turen går tilbage til Hong Kong.
Ovenstående er blot fire bud på skønne naturområder, I kan opleve i Hong Kong, men der er vitterligt tusindvis af smukke vandreruter, søer og strande, som er værd at besøge. Også værd at nævne er øerne Lamma Island og Cheung Chau, som begge er idylliske paradisøer med de hyggeligste små landsbyer.{ SHOPPING & MARKEDER }
Hong Kong er et vaskeægte shoppingmekka, uanset om man er til mærkevarer, keramik eller sjove gadgets – her er noget for enhver! På Hong Kong Island finder I mærkevarer i Admiralty, Central og SoHo området, mens Causeway Bay byder på highstreet butikker. Hvis man er en skønhedsjunkie, må man endelig besøge en af de utallige Sasa-butikker, som bugner med koreanske og japanske makeup-mærker. Udover de fantastiske skønhedsbutikker, vil jeg egentlig ikke anbefale jer at bruge alt for meget tid i de vestlige shoppingområder. Ikke mange butikker er unikke for Hong Kong, og priserne kan sjældent konkurrere med de danske. Tag i stedet forbi et af de mange fantastiske markeder, og afprøv jeres pruttetalent.
I Mongkok finder I det berømte Ladies’ Market, der kan drive selv den mest tålmodige person til vanvid. Ladies’ Market bugner med alt fra selfie sticks og skøre souvenirs til super billigt tøj og porcelæn. Markedet er unægteligt et must see på et besøg i Hong Kong, men brug ikke mere end en time her, og tag i stedet ud og besøg de mere hyggelige og autentiske markeder, som er at finde i nærheden. Tag for eksempel forbi det smukke flower market, den hyggelige bird garden eller find smukke smykker på jade market. I Central nær Hollywood Road finder I også Cat Street, som er mit favorit marked, når der skal handles souvenirs. Her finder I alt fra fine porcelænsskåle og suppeskeer til jadesmykker og gamle bykort. Cat Street refererer til dengang, hvor her blev handlet tyvekoster. Hvis nogen af bodejerne spottede politiet, råbte de “kattene kommer!”, hvorefter alle boderne blev pakket hurtigt sammen. I dag er varerne ikke tyvekoster, men gennemtjek alligevel tingene, før I køber noget her – ikke alting er helt ægte.{ DET AUTENTISKE HONG KONG }
De fleste turister, der besøger Hong Kong, når sjældent længere væk end Central og Mong Kok. Det er virkelig en skam, for Hong Kong gemmer på de hyggeligste små kroge og landsbyer, som giver et indblik i det “rigtige” Hong Kong. Min favorit er Tai O på Lantau Island, der er en hyggelig lille fiskerlandsby, der (ligesom mange andre byer i Asien) er kendt som ‘Østens Venedig’. Her kan I gå rundt blandt de rustikke træhuse, det lokale marked og nyde byens bedste seafood, friskfanget fra havet. Hvis I er heldige, kan I også tage på en bådtur, hvor I har mulighed for at spotte de unikke lyserøde delfiner, som holder til i vandene omkring landsbyen.
Min yndlings-ø i Hong Kong er nok Cheung Chau, der er en lille ø, som byder på alt fra skønne strande, fantastisk natur, smukke templer og pagoder og selvfølgelig fantastisk seafood. Den mest berømte spise fra Cheung Chau er dog nok deres mango og jackfruit mochi, som serveres frisk ved boderne i havnen.
I de nye territorier er der også fantastisk mulighed for at opleve det autentiske Hong Kong (til trods for, at indbyggerne på Hong Kong-øen ikke anser de nye territorier for at være det “rigtige” Hong Kong). I kan for eksempel besøge landsbyen Kat Hing Wai, der er en af mange landsbyer i området, som er omkranset af en flere hundrede år gammel bymur, der blev bygget for at beskytte indbyggerne mod pirater, rivaliserende klaner og tigere, der i sin tid boede i området.{ TURISTATTRAKTIONER }
The Peak
En attraktion, som man som turist på ingen måde kan komme udenom, er The Peak. Det er det højeste punkt på Hong Kong-øen og tilbyder den mest imponerende udsigt over Hong Kong, Mong Kok og Victoria Harbor. Tag med den gamle sporvogn omkring kl 16, så I har mulighed for at nyde udsigten i dagslys, gå en tur i området og se solen gå ned. Har I mod på det, kan I også vandre herop.
Victoria Harbor og the Star Ferry
To andre attraktioner, man ikke kan komme udenom, er den smukke Victoria Harbor og den ikoniske Star Ferry, der forbinder Hong Kong øen med fastlandet. Fra det centrale Hong Kong kan I gå til Central Pier, hvorfra I kan krydse havnen for sølle 2 HKD – det er mindre end 2 kr! I ankommer til Tsim Sha Tsui, hvor I kan gå langs promenaden, der ikke blot har en smuk udsigt over Hong Kongs skyline, men også Avenue of the Stars, der hylder Hong Kongs største filmstjerner, heriblandt Bruce Lee og Jackie Chan.
Tian Tan Buddha
Tian Tan Buddhaen er den største siddende Buddhastatue i verden, og I finder den i Ngong Ping på Lantau Island. Den kæmpemæssige bronzestatue sidder på toppen af en bakketop og kan ses fra flere kilometers afstand. I området omkring statuen finder I også Po Lin Monastery, og lidt længere væk er Hong Kongs Disneyland, som jeg helt sikkert synes er et besøg værd. Disneyland er en anelse mindre end de andre parker i verden, men til gengæld er her ikke engang halvt så mange mennesker, og man kan komme let til forlystelserne og paraderne. I kan komme til Buddhaen via en svævebane, der starter ved metrostationen på Lantau Island, eller I kan vandre hertil.
Hong Kong Park
Har I ikke meget tid i Hong Kong, men vil I alligevel gerne nå at opleve en smule natur, kan I lægge vejen forbi Hong Kong Park, der ligger midt I det centrale Hong Kong. Parken er umådelig smuk, og man glemmer helt, at man befinder sig midt i en storby. Kommer I forbi om morgenen, kan I deltage i både dansetræning og tai chi-øvelser.
Man Mo Temple og Hollywood Road
Man Mo Temple er et tempel til ære for guderne for litteratur og martial arts. Når man ankommer til templet, vil man blive mødt af en røg af røgelse, der kommer fra de hundredvis af ikoniske røgelsesspiraler, som man finder inde i templet. Den perfekte søndag i Hong Kong for mig består af en god brunch på en af de mange restauranter i Sheung Wan, et besøg ved Man Mo Temple efterfulgt af gåtur langs den smukke streetart på Hollywood Road. Dagen vil jeg slutte af i PMQ, der er et tidligere bosted for politifolk, men som i dag er forvandlet til et hipt sted for entreprenører, unikke spisesteder og butikker med håndlavede varer. Udvalget skiftes ud på daglig basis, og i weekenderne er her altid sjove events og spændende udstillinger.
Zoological and Botanical Gardens
En anden grøn perle midt i Hong Kong er den botaniske have, der ikke blot byder på imponerende planter men også aber, skildpadder og alverdens eksotiske fugle.
Chi Lin Nunnery & Nan Lian Garden
I de nye territorier finder I nonneklosteret Chi Lin Nunnery, der er omgivet af den smukke Nan Lian Garden. Denne attraktion er meget overset af turister, hvilket jeg virkelig synes er en skam, for det er vitterligt et af de smukkeste klostre, jeg nogensinde har besøgt. Klosteret befinder sig midt i Nan Lian Garden, der byder på tropiske planter, gyldne pagoder og smukke fiskedamme.


{ TURE FRA HONG KONG }
Har I (mod forventning) ikke nok at lave i Hong Kong eller på en af de mange hundreder øer, er der også mange muligheder for dagsture. Tag for eksempel til Macao, der er en gammel portugisisk koloni under samme styre som Hong Kong, og som er kendt som østens Las Vegas. Vil I opleve en bid af det “rigtige” Kina, kan tage op til Shenzhen, der er den første by, man møder efter at have krydset grænsen til Kina. I denne by er der en særlig visaregel, der betyder at man kan få visum til byen, når man krydser grænsen, frem for at skulle søge om det flere uger på forhånd. Vil man længere væk, er der også gode flyafgange til blandt andet Taiwan, Sydkorea, Japan og selvfølgelig resten af Kina, som der også er gode togforbindelser til.


Har du spørgsmål til Camilla, er du velkommen til at stille dem nedenfor. Besøg hendes blog på Cammi.dk

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar