Farverig thai-beef nudelwok

Wok med nudler og oksekød

I dag vil jeg dele opskriften på en lækreste, farverige nudelwok med jer. Her stjæler oksekødsstrimlerne hele showet, for de smager så godt, at jeg kunne spise dem som slik. Opskriften stammer fra min onkel, der ofte serverer dem til familiesammenkomster – dog uden skyggen af en grøntsag. Dét har jeg lavet op på her, hvor jeg har tilsat dem til en fyldig wok med sprødt grøn. Husk, at lade kødet marinere i mindst 12 timer for det bedste resultat.

Farverig thai-beef nudelwok

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 12-24 t / i alt 24 t 40 min

Ingredienser

Thai-beef

 • 500 g skært oksekød i strimler
 • 1 dl sojasauce
 • 1 dl sesamolie (kan erstattes med olivenolie)
 • 1 spsk. kokos- eller rørsukker
 • 3 spsk. sesamfrø
 • 3 fed hvidløg
 • 2-3 cm frisk ingefær

Nudelsalat

 • 400 g fuldkornsnudler
 • 2 store gulerødder
 • ½ rød spidskål
 • 200 g aspargesbroccoli
 • 3 forårsløg
 • ½ bundt koriander

Dressing

 • ½ frisk rød chili
 • 2 spsk. sesamolie
 • saft af 1 limefrugt
 • 1 spsk. sojasauce
 • 1 spsk. kokos- eller rørsukker

Fremgangsmåde

Marinade

Læg kødet i en frysepose sammen med sojasauce, sesamolie og kokossukker. Rist sesamfrøene på en tør pande, og lad dem køle af. Hæld dem i posen sammen med revet hvidløg og revet ingefær. Bind en knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Læg posen i køleskabet i 12-24 timer.

Dressing

Fjern kernerne fra chilien, og hak den helt fint. Rør den sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.

Nudelsalat

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Vend nudlerne med dressingen i en skål. Skræl gulerødderne, og skær dem i pinde. Snit spidskålen i tynde bånd. Skær bunden af aspargesbroccoli, og del dem i mindre stængler. Overhæld dem med kogende vand, og lad det stå et par minutter, inden vandet sies fra. Vend grøntsagerne sammen med nudlerne. Rens forårsløg, snit dem i skiver. Pluk koriander. Sæt forårsløg og koriander til side.

Thai-beef

Opvarm en wok til meget høj varme, og steg oksekødsstrimlerne ad flere omgange, så der ikke kommer for meget væde fra kødet i wokken. Bland oksekødsstrimlerne i nudelsalaten. Top med forårsløg og koriander, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Med denne uges opskrifter i Femina skal vi både et smut til Japan, Mexico, Kina, Israel og Italien. Madplanen byder nemlig på alt fra poké og nudler til quesadillas, hummus og pizza – alt lavet super simpelt, med råvarer man let kan få fingrene i i et almindeligt dansk supermarked.  Alle opskrifterne samt ugens indkøbsseddel, kan I finde lige her.
1 kommentar
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar