Linsegryde med kyllingekødboller

Gryde med linser og kyllingekødboller

I dag vil jeg dele en af ugens opskrifter med jer; den lækreste linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller. Gryden er fyldt med grøntager, spækket med smag og toppet med saftige kyllingekødboller, og så synes jeg lidt, den smager af sommerferie i Italien. Prøv den, prøv den, prøv den! Du vil ikke fortryde det 🙂

Italiensk linsegryde med kyllingekødboller

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 1 t / i alt 1 t 35 min

Ingredienser

Linsegryde

  • 1 aubergine
  • olivenolie til stegning
  • 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 2 dåser cherrytomater (eller hakkede tomater)
  • 140 g tomatpuré
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 2 dåser grønne linser
  • 70 g frisk spinat

Kyllingekødboller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 30 g pinjekerner
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Til servering

  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 30 g pinjekerner
  • groft brød

Fremgangsmåde

Kødboller

Rør en fars af kyllingekød, æg, parmesan, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Hak persillen fint. Rør begge dele i farsen, og stil den på køl i 30 minutter.

Linsegryde

Tænd ovnen på 175°. Skær auberginen i skiver, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og bag skiverne i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og møre. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, og tilsæt oregano og basilikum. Hæld cherrytomater, tomatpuré og bouillon i, og lad det simre. 

Kødboller

Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er gennemstegte og gyldne.

Til servering

Bland grofthakket persille, groftrevet parmesan og ristede pinjekerner til drys i en skål. Hæld vandet fra linserne, og kom dem i gryden sammen med bagte aubergineskiver og skyllet spinat. Varm retten igennem, tilsæt kyllingekødboller, og servér med groft brød og drys.

Find flere opskrifter i samme kategori

Flere sommeropskrifter til madplanen

Det er ikke kun udenfor, det så småt er ved at blive sommer  – det gælder også i mit køkken! Denne uges madplan i Femina er fyldt med sommer-vibes og velsmag, og kål og rodfrugter langsomt sendt på bænken for at lade råvarer som asparges, solmodne tomater og friske jordbær overtage førertrøjen.

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

 

Alle opskrifterne samt en indkøbsliste for hele ugen finder I som altid på feminas website lige her.

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Det lyder vel nok lækkert. Kan man få grønne linser på dåse? Det vidste jeg ikke. Er de så kogte og klar?

  2. Hej Emma
    Først vil jeg lige sige dette; hver gang jeg skal finde inspiration til enten aftensmad, lækre sager eller brød, så tjekker jeg dit opskriftindex som et af de første! Så tak for virkelig gode idéer til en ret så kedelig kok (læs: mig).
    For det andet; kan man mon bruge tørrede, grønne linser i retten? I så fald, ville du så bare koge dem efter anvisning på pakken, og derefter komme dem i gryden, sådan som det er angivet i din opskrift?

    1. Hej Mette :-* Åh, tusind tak. Så dejligt at høre.
      Du kan sagtens bruge tørrede grønne linser, men jeg vil anbefale dig at koge dem inden, så du er sikker på, at du ikke tilsætter for lidt væske til retten.
      KH

Skriv en kommentar