Kyllingespyd med halloumi

Kyllingespyd serveret med puy-linser

Puylinserne bliver fantastisk cremede på grund af den lyse tahin, og retten er fantastisk smagfuld med masser af lækre, mellemøstlige krydderier. Spis enten linserne som et vegansk måltid med fladbrød og en frisk salat, eller med de fine, myntemarinerede kyllingespyd med halloumi, som jeg har valgt her.

Kyllingespyd med halloumi & puy-linser

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 25 min

Ingredienser

Kyllingespyd

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 250 g halloumi grillspyd

Marinade

  • saft og skal af 1 citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 håndfuld mynte
  • salt og friskkværnet peber

Knuste puylinser

  • 4 dl Puy-linser (delikatesselinser, f.eks. fra Urtekram)
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 5-6 blommetomater
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 dl vand
  • 1 dl lys tahin (sesampasta)
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • kerner af ½ granatæble

Til servering

  • fladbrød eller naanbrød

Fremgangsmåde

Marinade

Bland citronsaft og citronskal, olivenolie, honning, finthakket mynte, salt og peber i en skål.

Skær kyllingekødet og halloumien i tern, og vend dem i marinaden. Lad det stå og marinere, mens du tilbereder linserne.

Kog linserne i grøntsagsbouillon i ca. 20 minutter, indtil de er helt møre. Pil og hak løgene, og pres hvidløgene. Steg løg, hvidløg og spidskommen i olie i en gryde, indtil løgene begynder at tage farve. Skær blommetomaterne i tern, og gem en håndfuld til pynt. Pluk korianderbladene fra stilkene. Hak stilkene groft, og gem korianderbladene til pynt. Kom de kogte linser, tomattern og korianderstilke i gryden, og lad dem stege med et par minutter. Tilsæt dernæst vand, tahin og citronsaft, og brug en grydeske til at mose linserne let. Smag til med salt og peber, og lad gryden stå og simre, indtil resten af måltidet er klar. Pynt med granatæblekerner, tomattern, korianderblade og en smule tahin inden servering.

 

Tænd ovnen på 200°. Sæt skiftevis kyllinge- og halloumi-tern på spyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag spyddene i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne, og kødet er gennemstegt. Servér med knuste linser og lunt brød.

 

TIP: Husk at bruge lys tahin frem for en ristet variant, da den er mindre bitter i smagen og langt mere cremet. Lys tahin fås f.eks. hos mellemøstlige købmænd eller i Rema1000.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Husk, at I kan finde hele min madplan i femina lige her. Denne uge byder blandt andet på misosuppe, fransk løgsuppe med rugbrødlåg og de smukkeste kartoffelroser.
Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar