Hasselback aubergine lasagne

Lasagne med aubergine

Hvis I er lige så vild med aubergine som jeg, I prøve denne opskrift. Det er virkelig simpelt, men alligevel en sjov og anderledes måde at kombinere velkendte smage som bolognese, smeltet ost (mhmmmm) og lag af bagt aubergine. Alt sammen noget, man (hvis I spørger mig) simpelthen ikke kan gå galt i byen med.

Jeg ved, at mange der læser med herinde spiser vegansk eller vegetarisk, og et tip til jer er, at I kan lave en lækker veggie-bolognese med svampe og linser som erstatning for oksekødet. Det smager helt sikkert mindst lige så herligt.

Hasselback aubergine lasagne

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 1 t 25 min / i alt 1 t 55 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • olie til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 1 dl rødvin (eller 3 spsk. rødvinseddike)
  • 2 kugler frisk mozzarella (ca. 250 g)
  • 2 store auberginer
  • 50 g rucola groft brød

Fremgangsmåde

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skyl bladselleri, og snit i tynde skiver. Svits løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt oksekød, oregano, timian, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden. Rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter og gerne op til et par timer, inden du smager til med salt og peber.

 

Tænd ovnen på 175°. Skær mozzarella i tynde skiver. Skyl auberginerne, og skær dem i skiver på langs fra top til bund, men undlad at skære igennem toppen og stilken. Læg auberginerne i et ovnfast fad, og fordel kødsauce og mozzarella mellem skiverne. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, indtil auberginerne er helt møre.

 

Servér med skyllet rucola og groft brød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Denne opskrift er en del af min ugentlige madplan I femina, og I kan finde alle de andre opskrifter i magasinet eller på deres website lige her. Jeg vil særligt anbefale jer at prøve den sorte bønnesuppe – den er god.

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det ser lækkert ud, Emma ! Som altid 😉
    Jeg tror, at jeg vil prøve den vegetariske version. Hvor mange svampe og linser ville du ca. bruge? 500 g ligesom kødet? 🙂

Skriv en kommentar