Kyllingefad med grøn fennikelsalat

Kyllingefad med svampe og speltkerner

Denne opskrift MÅ I prøve, folkens. Det har været min to-go gæstemiddag det sidste stykke tid, da retten er ufatteligt simpel at lave – selvom den smager af det præcis modsatte. Det smarte ved opskriften er, at svampene ristes og speltkernerne koges i samme fad, som kyllingen steges. Så imens kødet bliver saftigt og skindet sprødt, så får speltkernerne masser af smag og en skøn, næsten risotto-lignende konsistens. SÅ godt, siger jeg jer.

Alt-i-ét-fad med spelt og kylling

Jeg elsker, når jeg ikke skal have gang i masser af gryder og pander, men kan samle aftensmaden i ét fad. Og når resultatet tilmed er så lækkert som dette, ja, så vil begejstringen ingen ende tage.

Opskriften allerede er blevet et fast indslag i flere af vores venners hjem, og nu håber jeg, at I vil få glæde af den også. Hvis I har lyst til mere klassisk risotto, kan I erstatte spelt med risottoris og rive godt med parmesan over inden servering. Det smager også dødlækkert, skulle jeg hilse og sige 😉

Kyllingefad med grøn fennikelsalat

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Kyllingefad

  • 1 hel kylling (gerne parteret)
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g blandede svampe
  • olivenolie
  • 2 tsk. tørret timian (eller 1 spsk. finthakket frisk timian)
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl parboiled speltkerner
  • 750 ml hønsebouillon
  • 2 dl hvidvin

Fennikelsalat

  • 75 g rucola
  • 1 fennikel
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kyllingefad

Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke er parteret. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens svampene, og skær dem i skiver. Kom løg og svampe i et stort ovnfast fad, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil svampene begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt speltkerner, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem i fadet. Sæt derefter fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og speltkernerne kogte.

Grøn fennikelsalat

Skyl og tør rucola. Halvér fenniklen på langs, og snit den i papirtynde skiver på tværs. Bland fennikel og rucola i en skål. Dryp olie og citronsaft over salaten, og krydr let med salt og peber. Vend rundt, og servér til kylling i fad

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Find flere lækre opskrifter med kyllingekød:

Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder

Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær

Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing

Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater 

Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar