Min sommerlæseliste // Eventyr, hormoner & hokuspokus


Ferietid er læsetid. 2/3 af de bøger, jeg læser i løbet af et år, tygger jeg mig igennem i sommerferien, og i år bliver det vist ikke meget anderledes. Jeg har altid en lang liste af bøger, jeg gerne vil læse, “når jeg får tid”. Og tid, det regner jeg med at få, når vi skal roadtrippe på den amerikanske østkyst denne sommer.
Indtil videre er dette års bogstrak en smule anderledes, end den plejer at se ud. Der er ikke så mange krimier, kærlighedsromaner og bøger af Murakami (hvis ikke de også sniger sig ind i løbet af sommeren), men til gengæld har jeg fundet en god blanding af eventyr, viden om hormoner og lidt selvhjælps-hokuspokus.
Hvad skal I læse denne sommer? Del endelig i kommentarfeltet ♥

♥ Alkymisten
En moderne klassiker, der er af de mest solgte bøger i verden. Jeg har længe gerne ville læse Alkymisten, og efter (endnu) en anbefaling fra Mia (der netop nu befinder sig i de andalusiske bjerge), besluttede jeg mig for, at nu skulle det være. Bogens fortælling er et eventyr om en andalusisk gedehyrde, der rejser fra sit hjem og gennem Ægyptens ørken for at følge sine drømme. Denne rejse skulle være fyldt med livsvisdom og inspirere læseren til at følge sit hjerte.
♥ Hormonel harmoni 
Denne bog har jeg lånt af søde Mette, og jeg er allerede smugstartet på den. Her får man en super simpel introduktion til kroppens hormonsystem samt simple guides til, hvordan man kan komme ubalancer til livs. Meget af informationen var ikke ny for mig, men efter en lidt for travl periode i starten af sommeren med et alt for højt kortisolniveau, har bogen været en god reminder. Hvis du interesserer dig for hormoner og kvindekroppen generelt, hvis jeg også anbefale dig at lytte til denne venindesnak med Christine Bonde i Martiny Podcast.
Naturlig hormonterapi
Her bliver det lidt mere nørdet. Jeg synes, at kroppens hormonsystem er ufattelig interessant, og det fine orkester er så utrolig vigtigt for vores sundhed. Derfor gælder jeg mig til at blive endnu klogere – og så tænker jeg, at det er en fordel, at min medicinstuderende søster er med på sommerferien, så hun kan forklare mig det, jeg har svært ved at forstå 😉
♥ The Power of Now
Denne har jeg hørt som lydbog et par gange, og jeg har glædet mig til endelig at læse den og få budskabet ind med ske. Udfra titlen på Eckhart Tolles best seller virker den til at være en kæmpe kliché, men ikke destro mere har lydbøgen virkelig givet mig nogle nye perspektiver på tilværelsen og redskaber, som jeg dagligt hiver frem. Hvis man gerne vil blive bedre til at håndtere negative tanker og være mere til stede i nu’et, er denne bog et must. Lydbog kan I finde gratis lige her, og den er virkelig anbefalelsesværdig – hvis man kan abstrahere fra hans små-skøre stemme, hæhæ 🙂

 

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Glæd dig til Alkymisten! Den er helt fantastisk.
  PS. Hvor er det dog en smuk udgave, du har fundet dig 🙂

 2. Åh, elsker at sommer betyder læsetid for mange. Jeg har selv en alt for lang læselist, og Alkymisten er blandt andet en af dem. Tror ikke det bliver I år jeg får den læst, men måske til næste?
  Jeg kaster mig i stedet over Niksen af Nathan Hill, Ravnenes hvisken af Marlene Sølvsten, Release af Patrick Ness og en hel masse andet 😀
  // http://www.jannifromtheblog.dk

 3. Det lyder som nogle spændende bøger du skal i gang med !
  Pudsigt – jeg har også købt “The Power of now, og skal i gang med at læse den når jeg er færdig med “Der bor Hollywoodstjerner på vejen” Ellers har jeg også “Planen” af Morten Pape på hylden, som jeg faktisk er i gang med.
  Til sidst vil jeg også læse “Tarme med charme” og selvfølgelig “Transfervindue” som mange kender. 🙂

Skriv en kommentar