Sund nutella-brownie

Sund kage med hasselnødder

Jeg synes, vi fortjener lidt kage i dag! Af den sundere men mega-lækre slags, der gør glad både imens og efter, den nydes, uden at blodsukkeret stikker helt af.

Opskriften, jeg vil forkæle jer med, er en gudeskøn brownie fra min kogebog Fabelagtige fristelser. Jeg laver dem med hasselnødder, der giver et lækkert chokolade-pift a la nutella, men med en dybere og mere ristet smag.

Brownierne har perfekt sprøde kanter og et lykkebringende, sejt og svampet indre – særligt hvis du lader den stå på køl natten over, så den rigtig kan sætte sig.

Sulten efter flere skønne søde sager med mindre sukker og mere smag? Find 100 lækre opskrifter i Fabelagtige fristelser.

Sund nutella-brownie

 
10-16 stykker
forberedelse 20 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t

Ingredienser

  • 250 g hasselnødder
  • 2 æg, str. M/L
  • 50 g kokossukker
  • 50 g Sukrin Gold (kan erstattes af kokossukker)
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en form på 20 x 30 cm med bagepapir.

Beklæd også en bageplade med bagepapir, og fordel hasselnødderne herpå. Sæt bagepladen i ovnen i 5-10 minutter, indtil nødderne dufter, og skallen har løsnet sig. Lad hasselnødderne køle en smule af, og kom dem så i et rent viskestykke. Vikl viskestykket om nødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne. Kassér skallerne, og kom hasselnødder i en foodprocessor. Kør maskinen, indtil hasselnødderne bliver til nøddesmør. Det tager cirka 5-10 minutter, før nøddesmørret bliver flydende og helt glat.

Tilsæt æg, kokossukker, sukrin, kakaopulver, bagepulver og salt til maskinen, og blend igen, indtil det hele er blandet. Dejen vil blive tyk og klistret. Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fugt dine fingre let, og brug dem så til at trykke dejen ud i den beklædte form. Sæt formen i ovnen i 30 minutter, indtil overfladen er gylden, og en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten af kagen.

Nutella-brownien smager fantastisk lun, men endnu bedre, når den har sat sig natten over i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Uh hvor lækkert 😀 Jeg bagte fødselsdagskage til mit arbejde i går, og valget faldt på denne lækre kage og din snickerskage (glemte helt at sende dig snaps ;)), og de blev simpelthen så vellykkede! Fik meget ros for begge kager, og folk smovsede i sig. Det er en helt genial idé med friske dadler som karamel i snickerskagen – tak for dine dejlige opskrifter 🙂

Skriv en kommentar