Æggekage i ovn med kartofler og asparges

Æggekage i ovn

En æggekage i ovn er nem og skøn hverdagmad.

Her får I opskriften på en sommerlig æggekage med nye kartofler, asparges og spinat.

På toppen kan man servere helt klassisk sprød bacon, men her har jeg brugt bresaola, der giver samme saltede, røgede smag.

Æggekage i ovn med kartofler og asparges

Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 50 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

  • 200 g nye kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g frisk spinat
  • smør til stegning

Til servering

  • 100 g bresaola
  • ½ bundt purløg
  • 4-8 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, til du netop kan stikke en gaffel gennem, og skær dem derefter i halve. Skyl aspargesene, og knæk bunden af dem. Tænd ovnen på 175°. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber. Skyl spinaten, og steg den i en smule smør på en pande, indtil den falder sammen. Vend den i æggemassen, og hæld æggemassen på panden. Fordel kartofler og asparges over. Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast. Fordel derefter bresaola og finthakket purløg over æggekagen, og servér med ristet rugbrød.

 

TIP: Kan din pande ikke tåle at komme i ovnen, så bag æggekagen i et smurt ovnfast fad.

 

Find flere opskrifter i samme kategori

Æggekage i ovn

Æggekage i ovn er super nem hverdagsmad! Så snart alle ingredienserne er samlet på panden, skal den blot passe sig selv i ovnen, og så er der serveret!

Hvis man bare gør sig en smule umage, kan selv en simpel æggekage blive en virkelig bliver lækker fornøjelse. Og har man tid og lyst til at give måltidet café-vibes, kan man lave individuelle æggekager i små ovnfaste fade, så hver person får sin egen servering. Et stykke ristet rugbrød til og lidt purløg på toppen, og så er den i vinkel 🙂

Sommerlig æggekage

Nogle gange er det simple valg det bedste. Selvom jeg elsker at eksperimentere i køkkenet med masser af krydderier og smagsnuancer, er der også bare noget lækkert over helt klassiske retter uden for meget fuss, hvor de enkelte råvarer rigtig får lov til at stråle.

I denne æggekage tilføjer jeg nye kartofler, asparges og spinat, der giver en skøn sommerlig ret. Toppet med bacon eller italiensk bresaola, og så har du et skøn, sommerligt måltid.

Flere opskrifter med æg

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar