Figen caprese – Salat med figner & burrata

Smuk efterårsalat med figner

En simpel caprese salat med sødmefulde figner, cremet burrata, sprøde pinjekerner og syrlig balcamio.

Salaten pyntede jeg yderligere med lidt smukke spirer, men har du en basilikumsplante i vindueskarmen, synes jeg bare, du skal låne lidt blade fra den i stedet 🙂

Caprese salat med burrata

En klassisk caprese salat laves med solmodne tomater og mozzarella. Her laves salaten i en smuk efterårsudgave, der smager mindst lige så vidunderligt.

FIGNE CAPRESE

 
Tilbehør eller let forret til 4 personer
i alt 10 min

Ingredienser

  • 4-6 figner
  • 1 kugle burrata eller bøffelmozzarella
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balcamicoeddike
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • 1 håndfuld spirer eller basilikumsblade

Fremgangsmåde

Skær fignerne i skiver, og placér dem på et fad. Læg burrataosten i midten. Drys olivenolie og balsamicoeddike over, og kværn med salt og peber. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og drys dem over sammen med spirer eller basilikumsblade. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

På ferie i USA

Jeg blev ret begejstret, da jeg fandt figner i et supermarked herovre i USA. Og så endda nogle, der rent faktisk smagte af andet end vand, og som var perfekt modne.

Siden jeg gik på caminoen sidste efterår, har jeg været lidt en figen-snob, og dem vi har adgang til i Danmark, er sjældent noget at skrive hjem om. På caminoen bestod min morgenmad de fleste dage af en stor håndfuld friske figner, plukket direkte fra træerne i vejkanten, og det var altså en noget anden standard. Der findes jo generelt bare ikke en smukkere frugt, end når man bider ind figners rød-lilla magiske indre, men smagen af de spanske efterårsvidundere gav mig oplevelsen af, at jeg aldrig havde smagt en rigtig figen før.

Solmodne råvarer

Her i USA kan de dog også et eller andet, når det handler om solmodne frugter. Lige pt. er det sæson for ferskener, så dem har vi spist en del af, men hver gang jeg er kommet forbi en kasse figner, er de straks røget ned i indkøbskurven også.

Min supermarkeds-begejstring toppede dog først den dag, jeg fandt burrata i køledisken. Jeg har længe været på jagt efter den italienske ost af mozzarella og fløde i Århus – desværre uden held. Men her i USA har de jo alt, så jeg klappede i mine små hænder, og så var aftenens forret ellers på plads.

Burrata i Århus?

Og hey! Jeg har gode nyheder til alle Århus-folk: Dagen efter jeg havde lavet den skønne caprese salat, modtog jeg en besked fra min veninde Ida om, at hun nu havde fundet burrata i Superbrugsen på Jægergårdsgade. Det må da være skæbnen! Tror I ikke? 😉


3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Ej hvor lyder det bare lækkert! Er virkelig vild med burrata for tiden, så det skal helt sikkert prøves

Skriv en kommentar