Salat med figner & burrata

Figner og burrata

En simpel caprese salat med sødmefulde figner, cremet burrata, sprøde pinjekerner og syrlig balcamio.

Salaten pyntede jeg yderligere med lidt smukke spirer, men har du en basilikumsplante i vindueskarmen, synes jeg bare, du skal låne lidt blade fra den i stedet 🙂

FIGNE CAPRESE

 
Tilbehør eller let forret til 4 personer
i alt 10 min

Ingredienser

  • 4-6 figner
  • 1 kugle burrata eller bøffelmozzarella
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balcamicoeddike
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • 1 håndfuld spirer eller basilikumsblade

Fremgangsmåde

Skær fignerne i skiver, og placér dem på et fad. Læg burrataosten i midten. Drys olivenolie og balsamicoeddike over, og kværn med salt og peber. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og drys dem over sammen med spirer eller basilikumsblade. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Figner og burrata

Caprese salat med figner og burrata

Figner og burrata er en vidunderlig kombination! Her serveres de som en skøn efterårsudgave af den klassiske caprese salat. Normalt laves den italienske salat med solmodne tomater og mozzarella, men denne version med figner og burrata ost smager mindst lige så vidunderligt.

Hvor kan man købe burrata i Århus?

Jeg har gode nyheder til alle Århus-folk: Man kan nu endelig fine burrataost i flere af Århus’ butikker. Jeg har blandt andet fundet den italienske ost i Salling super, i Il Mercantino og somme tider i Superbrugsen.

 

Flere opskrifter med figner

Spinatsalat med pistacie paneret avocado og figner

Pizza med figner

Tærte med gedeost og figner

Avocado toast med halloumi og figner

Linsesalat med aubergine og figner

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Ej hvor lyder det bare lækkert! Er virkelig vild med burrata for tiden, så det skal helt sikkert prøves

Skriv en kommentar