Lakselasagne med ricotta & spinat

Lasagne med laks & spinat

Et glas iskold hvidvin, en portion af denne luksus-lakselasagne og en frisk salat er et ret godt bud på den perfekte sommermiddag. Tilsæt en flok gode veninder samt lidt sol, så det hele kan nydes på altanen, og så er min lykke gjort.

Lakselasagnen, I får opskriften på i dag, er sådan cirka verdens bedste, og jeg er evigt populær, når den er på menuen. Heldigvis er der ikke så lang vej til rosen, for lasagnen er super nem at få smidt i ovnen. Hemmeligheden er at erstatte bechamelsauce med ricotta, der bliver til en cremet mild sauce smagt, tilsat spinat og ristet squash samt citronskal for et friskt pift. Yum!

Lakselasagne med ricotta & spinat

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • olivenolie til stegning
 • 1 squash
 • 250 g frisk spinat
 • 250 g ricotta
 • 1 dl piskefløde
 • skal og saft af ½ usprøjtet citron
 • friskrevet muskatnød
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 pakke lasagneplader*
 • 600 g fersk laks
 • 2 friske mozzarellakugler (ca. 250 g i alt)

Til servering

 • 1 bakke blandet salat
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. citronsaft
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter. Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen. Tilsæt ricotta, fløde, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.

 

Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.

 

Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber. Servér sammen med lakselasagnen.

 

*TIP* Hvis du spiser glutenfrit, vil jeg anbefale dig at prøve lasagneplanderne fra Urtekram. De er øko og både opfører sig og smager som helt klassisk pasta.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskriften er en del af min madplan i femina. I kan finde alle opskrifterne i denne uges magasin eller online lige her. Der er virkelig lækre sager på menuen, blandt andet tacos med crispy avocado og kyllingelår med moderne broccolisalat.

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma
  Jeg har tænkt mig at lave denne lasagne i aften, men jeg kan ikke helt lure, hvor stort et fad, man skal bruge…? 🙂
  Kh Marie

  1. Hej du 🙂 Det betyder ikke så meget – mindre fad, tykkere lasagne 🙂 Men jeg vil nok sige ca 30×40 cm.

 2. Kan den laves vegetarisk ? Jeg er ikke så meget til laks, men er virkelig fristet af opskriften … smager det hele af laks ?

  1. Hej Carina
   Jeg vil anbefale dig at finde en opskrift på vegetar-lasagne, i stedet, hvis du ikke synes om laks 🙂

Skriv en kommentar