Lakselasagne med spinat
Lakselasagne er en fantastisk version af den klassiske italienske opskrift. Her undlader jeg tomatsaucen med hakket oksekød, og i stedet laves lasagnen med stykker af laks.
Nogle udgaver af lakselasagne laves med tomater, men jeg foretrækker klart denne version. Her tilberedes lasagnen med en creme af ricotta, spinat og squash, der giver et utrolig lækkert resultatet.
TIP: Prøv også min opskrift på quinoapaneret laks med pastinakfritter, indbagt laks med sød kartoffel røsti eller laksefrikadeller med quinoasalat
Ricotta i lasagne
For at spare lidt tid i køkkenet, erstatter jeg den klassiske bechamel eller mornay sauce med ricotta. De klassiske saucer laves af mælk, der jævnes og koges op, inden de smages til med ost og/eller krydderier såsom muskatnød.
Hovedingrediensen i denne sauce er ricotta frem for mælk. Med ricotta kan saucen nemlig nemt røres sammen og bruges kold, så slipper man for at piske over blusset. Og så giver det bare en virkelig dejlig smag til lasagnen!
Ricotta er en italiensk frisk ost, der har en mild og cremet smag. Når den smages til med fløde, citronsaft og -skal, får man den perfekte balance mellem friskhed og fedme. Ricottasaucen er altså et fremragende alternativ til den klassiske mælkesauce. Den giver en god, cremet konsistens og en dejlig mild smag af ost.
Flere opskrifter på lasagne
Den italienske klassiker med bolognesesauce, mornay eller bechamel, ost og lasagneplader, går man aldrig galt i byen med. Lasagne er altid et hit! Jeg holder dog også af at lave nye varianter af lasagne såsom denne lækre lakselasagne med ricotta. Andre skønne varianter er vegetarlasagne, hvor hakket kød erstattes med linser, quinoa eller en anden grøn proteinkilde.
Hvis du har lyst til flere alternativer til klassikeren med kødsauce, vil jeg anbefale dig at give dig i kast med disse opskrifter:
- Vegetarlasagne med quinoa
- Hasselback aubergine lasagne
- Vegetarlasagne med spinat og grøn pesto
- Linselasagne
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.