Linse-kebab spyd med perlespeltsalat

Veganske kebabspyd

Er det muligt at lave kebabspyd uden kød?, spørger du måske. Og ja, det kan du tro. Det er tilmed virkelig let, og spydene er så lækre, at selv den mest inkarnerede kødspiser vil være vild med resultatet.

Til kebabspydene serverer jeg en herlig perlespeltsalat med dekorative bånd af agurk samt pinjekerner, mynte og feta. En virkelig frisk men mættende salat, der generelt er et rigtig sommerhit.

Linse-kebab spyd med perlespeltsalat

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Linse-kebab spyd

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 100 g valnødder
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 2 dåser grønne linser
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • grillspyd

Pelespeltsalat

  • 3 dl perlespelt
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 agurker
  • 150 g feta
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 40 g pinjekerner

Fremgangsmåde

Perlespeltsalat

Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Hæld den kogte perlespelt i en skål, og vend den med citronsaft og olie. Lad den køle lidt af, mens du laver spyddene.

Linse-kebab spyd

Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløgene. Rens champignonerne, og skær dem i små tern. Steg løg, hvidløg og champignoner i olie på en pande. Hak valnødderne groft, og lad dem stege med, til det hele er gyldent, og væden fra champignonerne er fordampet. Hæld det hele over i en skål, og tilsæt havregryn, drænede linser, finthakket persille, finthakket mynte, spidskommen, allehånde, friskrevet muskatnød, salt og peber. Kør blandingen let sammen med en stavblender, til det kan røres til en grov linsefars. Form farsen rundt om grillspyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i 25 minutter, til de er faste og gyldne.

Perlespeltsalat fortsat

Skyl agurkerne, og lav lange bånd af dem med en tyndskræller. Vend dem i perlespelten, og drys med smuldret feta og grofthakkede mynteblade. Rist pinjekernerne på en tør pande, og fordel dem over salaten. Servér med linsekebabspyd.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


{ Find hele denne uges madplan i Femina her }

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Emma, jeg er virkelig imponeret over din kreativitet i køknet. Alle dine opskrifter ser bare SÅ indbydende ud og mange af dine opskrifter er yndlingsretter hjemme hos os 🙂 Tak for denne – det bliver dagens aftensmad 😀

    1. Hvor er det herligt at høre 🙂 Mange tak for dine søde ord, Marie. Håber, du har en skøn sommer!

    1. Hej du 🙂 Du skal bruge cirka 600 g kogte linser. Det burde svare til cirka 300 g tørrede linser.

Skriv en kommentar