Pasta med ovnbagt tomatsauce

Pasta med den nemmeste tomatsauce

Her er opskriften på den lækreste og mest simple pastaret – måske nogensinde 😉 Alle ingredienserne til saucen er nemlig bagt i ovnen, hvilket gør tilberedningen super hurtig og overskuelig. Samtidig gør det, at smagen i tomaterne fremhæves, så saucen bliver smækfyldt med sommersødme og syrlighed.

Retten kan både serveres helt plain, men den smager også herligt, hvis du tilsætter chorizo eller bacon til fadet med grøntsager, inden det ryger i ovnen. Og brug endelig også lige den type pasta, du synes om. For tiden er jeg ret glad for spagetti af brune ris, som min mave elsker, og Simon bruger ofte bønne-pasta, der mætter noget mere.

Pasta med ovnbagt tomatsauce

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 30 min / i alt 50 min

Ingredienser

Pastasauce

  • 500 g cherrytomater
  • 2 squash
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 400 g pasta, fx fettuccine
  • friskrevet parmesan
  • frisk basilikum

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Skyl squash, skær dem i tern, og læg dem oven på tomaterne. Pil og pres hvidløg over tomat og squash, og top med basilikum. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til tomaterne er rynkede og gyldne. Brug en grydeske til at mose tomater og squash let sammen.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Vend den rustikke tomatsauce i pastaen, og servér med friskrevet parmesan og basilikum.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


Flere opskrifter med pasta og spaghetti

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar