Sort dahl med belugalinser

Dahl med belugalinser

Her får I opskriften på en indisk dahl, der udmærker sig ved at være lavet af smukke, sorte belugalinser. Det giver dahlen en dyb, mørk farve samt en mere krydret smag, der virkelig klæder retten godt. Server med naanbrød og creme fraiche eller soya yoghurt.

Sort dahl med belugalinser

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. hel koriander
  • 1 spsk. hel spidskommen
  • 1 spsk. stødt gurkemeje
  • 4 dl belugalinser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 l grøntsags- eller hønsebouillon
  • 1 spsk. garam masala
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • cremefraiche eller sojayoghurt
  • ½ bundt frisk koriander
  • naanbrød

Fremgangsmåde

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde. Knus koriander- og spidskommenfrøene i en morter, og tilsæt dem. Lad det stege, til krydderierne begynder at dufte, og tilsæt så gurkemeje, belugalinser, hakkede tomater og bouillon. Lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre. Smag til med garam masala, salt og peber. Servér din dhal med cremefraiche, koriander og lunt naanbrød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Hele madplanen finder I som altid inde på feminas website lige her. I denne uge er der blandt andet de lækreste fyldte auberginer og mexicanske kyllingespyd på menuen.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar