Sort dahl med belugalinser

Sort dahl med belugalinser

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

Sort dhal

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tommel frisk ingefær
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. hel koriander
  • 1 spsk. hel spidskommen
  • 4 dl belugalinser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 l grøntsags- eller hønsebouillon
  • 1 spsk. garam masala
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • cremefraiche eller sojayoghurt
  • tahin
  • granatæblekerner
  • frisk koriander

Fremgangsmåde

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde. Knus koriander og spidskommenfrøene i en morter, og tilsæt dem. Lad det stege, til krydderierne begynder at dufte, og tilsæt så gurkemeje, belugalinser, hakkede tomater og bouillon. Lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre. Smag til med garam masala, salt og peber. Servér din dhal med cremefraiche, koriander og lunt naanbrød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Dhal med belugalinser

Her får I opskriften på en indisk dhal, der udmærker sig ved at være lavet af smukke, sorte belugalinser. Det giver retten en dyb, mørk farve samt en mere krydret smag, som virkelig klæder retten godt. Servér med naanbrød og creme fraiche eller soya yoghurt.

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Denne opskrift er udviklet til min madplan i femina. Find flere opskrifter lige her.

Flere opskrifter med linser:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar