Morgenmadscookies med søde kartofler

Sunde morgenmadscookies

Morgenmadscookiesene er sprøde på ydersiden, seje indeni, og så har de den dejligste sødme og krydderkagesmag fra de lunende krydderier.

Opskriften er fra min kogebog Herlig & ærlig mad, hvor jeg laver morgenmadscookies med græskar. Men da græskar er jo endnu ikke helt i sæson, laver jeg dem her med søde kartofler. Resultatet er stort set det samme, så brug, hvad du lige kan få fat i eller har på lager. Krydderierne kan du også sagtens variere, og et lille ekstra tip er, at de også smager fremragende tilsat lidt grofthakket chokolade.

MORGENMADSCOOKIES MED SØDE KARTOFLER

 
10 store cookies
i alt 1,5 t

Ingredienser

 • 400 g søde kartofler (find opskriften med græskar i Herlig & ærlig mad)
 • 2 spsk. ahornsirup (kan undlades)
 • 1 spsk. kokosolie, stuetemperatur
 • 1/2 spsk. kanel
 • 1/2 tsk. revet muskatnød
 • 1⁄2 tsk. kardemomme
 • 1 knsp. stødt ingefær
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1 nip salt
 • 3 dl grovvalsede havregryn
 • 200 g valnøddekerner

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Prik huller i søde kartoflerne med en gaffel, og kom dem i ovnen i cirka 45 minutter, til de er helt møre. Skrab kødet ud af de bagte søde kartofler, og kom det i en skål. Kassér skindet. Mos sød-kartoffelkødet sammen med ahornsirup, kokosolie samt alle krydderierne. Tilsæt havregryn og valnødder, og bland det sammen til en klistret masse. Form tykke cookies, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag morgenmadscookiesene i cirka 40 minutter, til de er gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sunde snacks til rejsen

Så er jeg officielt gået på sommerferie! Mailen er sat på auto-reply, kufferten er pakket, og jeg har kysset Simon farvel og på gensyn. I nat flyver jeg til USA med mine forældre og to søstre, og så står den ellers på tre ugers roadtrip, der byder på alt fra storbyshopping til vandreture.

Dagen i dag er gået med afslapning i solen, og så har jeg været i køkkenet for at forberede lidt snacks til den lange flytur. Maden ombord på flyet er jo sjældent noget at skrive hjem om, så jeg synes, det er rart at have en madpakke med af noget, der mætter og rent faktisk smager godt.

I formiddags slog jeg op på side 58 i min kogebog Herlig & ærlig mad, hvor der gemmer sig den skønneste opskrift på krydrede græskarbarer. De ligner mest af alt kæmpe cookies, men de er sunde nok til, at de kan spise til morgenmad, eller som en mættende snack, når sulten kommer snigende – perfekt til uforudsigelige rejsedage. I stedet for græskar brugte jeg søde kartofler, og resultatet blev lige præcis så lækkert.

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar