Morgenmadscookies med søde kartofler

morgenmadscookies

Morgenmadscookies er den perfekte morgenmad på farten. Det er som en blanding af en småkage og en müslibar, der både mætter og smager dejligt.

De er sprøde på ydersiden, seje indeni, og så har de den dejligste sødme og krydderkagesmag fra de lunende krydderier.

MORGENMADSCOOKIES MED SØDE KARTOFLER

10 store cookies
i alt 1,5 t

Ingredienser

  • 400 g søde kartofler (find opskriften med græskar i Herlig & ærlig mad)
  • 2 spsk. ahornsirup (kan undlades)
  • 1 spsk. kokosolie, stuetemperatur
  • 1/2 spsk. kanel
  • 1/2 tsk. revet muskatnød
  • 1⁄2 tsk. kardemomme
  • 1 knsp. stødt ingefær
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 200 g valnøddekerner

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Prik huller i søde kartoflerne med en gaffel, og kom dem i ovnen i cirka 45 minutter, til de er helt møre. Skrab kødet ud af de bagte søde kartofler, og kom det i en skål. Kassér skindet. Mos sød-kartoffelkødet sammen med ahornsirup, kokosolie samt alle krydderierne. Tilsæt havregryn og valnødder, og bland det sammen til en klistret masse. Form tykke cookies, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag morgenmadscookiesene i cirka 40 minutter, til de er gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem køle af, og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Morgenmadscookies med græskar eller sød kartoffel

Morgenmadscookies er en opskrift fra min kogebog Herlig & ærlig mad. Her laves de med græskar. Men da græskar er jo endnu ikke helt i sæson, laver jeg dem her med søde kartofler. Resultatet er stort set det samme, så brug, hvad du lige kan få fat i eller har på lager. Krydderierne kan du også sagtens variere, og et lille ekstra tip er, at de også smager fremragende tilsat lidt grofthakket chokolade.

Sunde snacks til rejsen

Mine morgenmadscookies serverer jeg dog ikke kun til morgenmad. Denne opskrift udviklede jeg eksempelvis, da jeg forberedte lidt snacks til en lang flytur. Maden ombord på flyet er jo sjældent noget at skrive hjem om, så jeg synes, det er rart at have en madpakke med af noget, der mætter og rent faktisk smager godt.

Derfor slog jeg op på side 58 i min kogebog Herlig & ærlig mad, hvor der gemmer sig den skønneste opskrift på krydrede græskarbarer. De ligner mest af alt kæmpe cookies, men de er sunde nok til, at de kan spise til morgenmad eller som en mættende snack, når sulten kommer snigende. Perfekt til uforudsigelige rejsedage! I stedet for græskar brugte jeg søde kartofler, og resultatet blev lige præcis så lækkert.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar