Hjemmelavet kokossmør

kokossmør

Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet kokossmør. Og så kræver det kun én ingrediens (kokosmel!). Det eneste, opskriften kræver, er, at du ejer en god foodprocessor med masser af hestekræfter.

Opskriften har jeg noteret til jer nedenfor, men det er virkelig såre simpelt: Blend, blend, blend, spis og nyd 🙂

KOKOSSMØR

 

Ingredienser

  • Kokosmel

Fremgangsmåde

Kom kokosmelet i en foodprocessor, og kør. Det tager flere minutter, før smørret bliver flydende, så skrab løbende melet ned af siderne af beholderen, og giv evt. maskinen en pause, hvis den kæmper for meget. Når smørret bliver flydende, skal du blive ved med at køre maskinen, indtil det er helt glat. Hæld det færdige kokossmør i et skoldet syltetøjsglas. Opbevar glasset mørkt og køligt (evt. i køle- skabet), indtil det er spist op.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvad er kokossmør

Kokossmør er et lækkert nøddesmør, der både består af olie og fibre fra kokosnødden.

I modsætningen til kokosolie, der kun består af olien.

Det vil sige, men det smelter på samme måde som kokosolie, men nærmere bør sammenlignes med peanutbutter eller anden nøddesmør.

Hjemmelavet smør af kokosmel

Jeg plejer enten at købe denne*, hvis jeg føler mig lidt små-doven, og ellers laver jeg en hjemmelavet portion.

* Jeg køber helsekostprodukterne fra iHerb.com, da der er mange penge at spare, også selvom der kommer told på pakkerne. Brug koden PRJ306 og spar 5% på din ordre (affiliate).

I min morgen-matcha holder jeg af at tilsætte en skefuld kokossmør. Det gør den grønne te utrolig cremet og dejlig mættende, og så søder dem milde kokossmag koppen en smule. Generelt er det sunde kokossmør ret fantastisk at blende i forskellige drikke (som varm kakao, mmmhm) og smoothies, men jeg holder også af at bruge det som ’smørklat’ på havregrød, hvor det smelter og gør grøden ekstra smagfuld og cremet.

kokossmør i matcha latte

Shop the post

- reklamelinks

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma!
    Det lyder sørme lækkert med kokossmør. Den varme kakao må jeg prøve en dag 😉 Apropos foodprocessor, så er jeg på udkig efter sådan en, så jeg kan lave nogle af alle de lækre opskrifter fra dine kogebøger. Jeg har lige fået en i fødselsdagsgave, men jeg er i tvivl om det er den rigtige. Kan du anbefale en særlig god en? Eller bare noget den i hvert fald skal kunne? Det vil være en kæmpe hjælp, tak 🙂

  2. Jeg har lavet kokossmør efter din opskrift til min matcha latte men oplever, at den bliver fast efter blot en dag. Har du prøvet det? – og i så fald, hvad gør du for at gøre den flydende igen? Jeg tænker måske at et vandbad vil hjælpe 🙂

    1. Hej Bine :-*
      Kokossmør stivner ved stuetemperatur. Du kan smelte det i en gryde eller over et vandbad, hvis du vil have det flydende.

Skriv en kommentar