Laks med ristet polenta & jordbærsalsa (video)

Sommermad

I dag får I nemlig en opskriften fra min kogebog Herlig & ærlig mad, der bare skriger sol, varme, ferie og selvforkælelse:

Grillet laks, polenta & asparges med den herligst jordbærsalsa.

Og selvom måltidet uden tvivl smager bedst, når det er tilberedt på grillen, kan en almindelig pande også sagtens gå an – brug det som en nødløsning, hvis den blå himmel pludselig udskiftes med truende tunge, grå skyer.

GRILLET LAKS, POLENTA & ASPARGES MED JORDBÆRSALSA

 
Hovedret til 4 personer

Ingredienser

GRILLET POLENTA

 • 1 dl majsgryn (også kaldet majsrasp eller polenta)
 • 5 dl vand
 • 1 tsk. salt
 • 50 g parmesan

JORDBÆRSALSA

 • 200 g jordbær
 • 1 lille rødløg
 • 1 håndfuld basilikum
 • 2 spsk. balsamicoeddike
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. honning
 • Salt & friskkværnet peber

ENDVIDERE

 • 4 flotte laksefileter
 • 1 bundt asparges
 • Olivenolie
 • Salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

POLENTA

Lav først din polenta. Bring vandet i kog, og hæld salt og majsgryn i, imens du pisker konstant. Lad det koge i 20 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet. Riv parmesanen, og rør det i grøden, så det smelter. Smag polentaen til med salt og peber. Beklæd en lille rugbrødsform eller madkasse med husholdningsfilm. Lad polentaen køle lidt af, og hæld den derefter i formen. Stil derefter formen i køleskabet i minimum 3 timer, så polentaen kan stivne.

JORDBÆR-SALSA

Tilbered jordbærsalsaen ved at skære jordbærrene i små tern og hakke rødløg og basilikum fint. Kom det i en skål, og hæld balsamicoeddike, olivenolie og honning over. Vend rundt, smag til med salt og peber, og stil så salsaen i køleskabet indtil servering.

GRILL/STEGNING

Nu er du klar til at tænde grillen. Tag polentaen ud af formen, og skær den ud i skiver på 1 cm. Knæk bunden af aspargesene, og pensl polenta og asparges med olivenolie. Krydr både laks og asparges med salt og peber.

Grill først polentaen, da den skal have længere, end man lige tror – gerne 10-15 minutter på hver side, så den bliver sprød og får flotte grillstriber. Når polentaen vendes, lægges laks og asparges på grillen. Så passer det cirka med, at alt er færdigt samtidig.

SERVERING

Skyl og slyng feldsalaten, og servér så hele herligheden. Du kan enten komme alt på individuelle fade, men jeg synes, det er smukkest at portionsanrette eller servere det hele på ét stort fad.

Find flere opskrifter i samme kategori

Så er vi hjemme i Århus efter den skønneste-skønne tur til Berlin. Og jeg må indrømme, at jeg har liiidt ondt af jer, efter nu at have oplevet på egen krop, hvilket vejr, I har måtte finde jer i den sidste uge. Lige så snart, vi krydsede den danske grænse i går, blev vi mødt af det ene skybrud efter det andet, som om en ironisk vejrgud havde besluttet sig for at byde os “velkommen hjem” til den danske sommer.

Oh well… Så må vi jo skabe lidt sommerstemning herinde på bloggen i stedet!

Grillmad med jordbærsalsa

Det, der er med til at gøre måltidet, ekstra sommerlækkert, er en frisk, syrlig-sød jordbær salsa. Måske du synes, det lyder lidt skørt at lave salsa, af jordbær, men tro mig: Det smager ganske fantastisk! Og så er det endda super nemt. Sé selv i videoen ovenfor, og find den fulde opskrift lige her. 

Viden er lavet i samarbejde med Mig og min Mad, som I kan følge på YouTube lige her. På deres kanal deler jeg og andre madbloggere nogle af vores bedste opskrifter, så videoerne er fyldt med madglæde og gode idéer.


{ Opskrift fra Herlig & ærlig mad – køb bogen lige her } 

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej skønneste Emma hvor meget koster en atelier Aarhus kalender? PS du er super inspirerende knus Clara på 14

 2. Hej skønneste Emma hvad koster en Atelier Aarhus kalender? PS du er super inspirerende knus Clara på 14 år

Skriv en kommentar