Marokkanske lammekødboller og æg i tomatsauce

marokkanske lammekødboller

Denne skønne ret kaldes tradtionelt Kefta Mkaouara.

Her simrer saftige lammekødboller og æg i tomatsauce sammen med grøntsager, oliven og skønne krydderier.

Opskriften er inspireret af en opskrift, jeg fik serveret i Marokko, og den bør serveres til lun, bløde fladbrød.

Marokkanske lammekødboller og æg i tomatsauce (Kefta Mkaouara)

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

Lammekødboller

  • 1 lille løg
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • ½ håndfuld koriander
  • 400 g hakket lammekød
  • 2 tsk. paprika, gerne røget
  • 2 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. kanel
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. friskkværnet peber

Tomatsauce

  • 1 løg olie til stegning
  • 2 tsk. paprika, gerne røget
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 tsk. salt
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • ½ håndfuld koriander
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 æg
  • 1 glas grønne oliven

Til servering

  • bredbladet persille
  • pitabrød eller fladbrød

Fremgangsmåde

Lammekødboller

Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løget fint. Hak persille og koriander fint. Rør det med hakket kød og de øvrige krydderier. Lad farsen hvile, mens du gør tomatsaucen klar.

Tomatsauce

Hak løget fint, og steg det i olie på en pande med høje kanter, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt paprika, spidskommen, cayennepeber og salt, og steg et par minutter. Hak persille og koriander groft, og tilsæt det sammen med hakkede tomater. Lad saucen simre i 10 minutter, og smag den til.

Lammekødboller fortsat

Imens kan du forme små kødboller med hænderne. Brug en ske til at skubbe lidt af tomatsaucen til side, og slå hurtigt et æg ud i lommen. Gentag dette med alle 4 æg, og fordel dernæst kødbollerne over indholdet på panden. Drys oliven over, og sæt så panden i ovnen i 15 minutter, til æggehviderne er faste, og kødbollerne gennemstegte. Drys med bredbladet persille, og servér straks med lunt fladbrød.

 

Tip: Har du ikke en dyb pande, der kan komme i ovnen, kan du bage retten i et ovnfast fad.

Find flere opskrifter i samme kategori

Marrokansk Kefta Mkaouara

Marokkanske lammekødboller tilberedt i en krydret tomatsauce sammen med æg og oliven, fik jeg første gang serveret på en rejse til Marokko.

Her forelskede jeg mig fuldstændig i denne ret. Kefta Mkaouara, hedder den, og den består af lammekødboller og æg, stegt i en smagfuld tomatsauce.

Jeg kunne ikke vente med at komme hjem og fremtrylle min egen variant. Og det viste sig heldigvis at være virkelig let. Hvis I elsker shakshuka, der minder gevaldigt om, vil I med garanti synes om Kefta Mkaouara også. Hvordan man udtaler det, aner jeg ikke, men lov mig, at I giver opskriften et skud alligvel.

I Marokko tilbereder man retten i tagine, så har I sådan en i skabet, er det nu, I skal hive den frem. Men den smager heldigvis også herligt, selv om den ikke er lavet i lerfad over åben ild.

 

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Emma, for filan. Her prøver jeg at skære kraftigt ned på kødforbruget i vores familie, og så lægger du sådan en lækkerbisken ud. Den er jeg simpelthen bange for, at jeg bliver nødt til at lave i weekenden:-) Tak for en dejlig-dejlig-dejlig blog og fantastiske opskrifter!

    1. Do it! Det smager herligt 🙂 Køb noget lækkert, øko lammekød, og nyd det med god samvittighed 🙂

Skriv en kommentar