Pistaciepaneret kulmule med pastinakfritter

Kulmule med pistacie & fritter

I dag vil jeg dele en virkelig lækker opskrift med kulmule med jer. Måske du synes, at hvid fisk kan være lidt kedeligt? Og måske du altid ender med at vælge laks, når du svinger forbi fiskehandleren? Dét er en skam, for der findes så mange forskellige typer fisk, der er herlige på hver deres måde – man skal bare lige vide, hvordan de bedst tilberedes.

Kulmule er en af mine favoritter, for det hvide kød er mere fast og saftigt end eksempelvis torsk. Det gør, at kulmule både smager herligt, når filetterne steges på en pande, og skindet bliver dejlig sprødt, men det er også oplagt at bruge det til eksempelvis fisketacos eller fish’n’chips.

I denne opskrift har jeg paneret fisken med en blanding af sprøde pistacienødder og persille, før den ryger en tur i ovnen. Hertil serveres der fritter af pastinak og en skøn avocado-mayo, der minder om en aioli – bare next level 😉

Pistaciepaneret kulmule med pastinakfritter

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

Pistaciepaneret kulmule

 • 800 g kulmulefilet
 • 2 spsk. olivenolie
 • 50 g ristede og saltede pistacienødder
 • 1 håndfuld bredbladet persille
 • skal af 1 usprøjtet citron
 • friskkværnet peber

Pastinakfritter

 • 1 kg pastinakker
 • 1 spsk. olivenolie
 • salt

Avocadomayo

 • 1 moden avocado
 • 3 spsk. god mayonnaise
 • 1-2 fed hvidløg
 • saft af ½ citron
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pastinakfritter

Tænd ovnen på 175°. Skræl og skær pastinakkerne i stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Pistaciepaneret kulmule

Læg kulmulefileten i et ovnfast fad, og dryp olie over. Hak pistacienødder og persille fint, og bland med revet citronskal og peber i en skål. Fordel blandingen på fisken, og tryk den fast. Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet falder af i flager, når du stikker til fisken med en gaffel.

Avocadomayo

Kom avocadokød, mayonnaise, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en skål. Brug en stavblender og mos blandingen sammen til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber, og servér til fisk og fritter.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Husk, at I kan finde alle opskrifterne fra denne uges madplan i femina på deres website lige her. Der er masser af gode sager på menúen – alt fra nachos og cremet pasta til ribeye-steak og hummus.

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Kære Emma
  Jeg har af en eller anden grund tænkt lidt på dig her hen over sommeren – måske fordi jeg har genlyttet nogle af dine podcasts. Nu er jeg så tilbage i Kbh efter sommerferie, og jeg har lige brugt den sidste time på at catche up på alle dine blogindlæg fra de sidste par uger. Derfor får jeg lyst til at fortælle dig, at jeg holder rigtig meget af din blog. Jeg synes, at du gør sådan et godt stykke arbejde, og alle dine projekter er så gennemførte, at man kun kan være imponeret. Du er en kæmpe inspiration, synes jeg! Dels bruger jeg dine opskrifter i min travle hverdag, jeg bliver inspireret af de spændende mennesker, du interviewer (og bestemt også dine solowhows) og jeg funderer over nogle af de valg, jeg selv skal træffe i mit liv – eks. præventionsform 😉
  Jeg synes, at det har været vildt skønt at se en ægte ‘ferie-Emma’ her hen over sommeren. Det er virkelig rart at se på, at du holder fri og er sammen med din smukke familie. Hverdags-power-Emma er som sagt også inspirerende, men det giver virkelig også noget til bloggen, når du bare holder fri, oplever og nyder livet.
  hmm.. Jeg håber ikke, at denne kommentar er for underlig eller lyder helt stalker-agtig 😀 Jeg håber, at du forstår mine pointer i hvert fald.
  De bedste hilsner

  1. Hej søde Cathrine 🙂
   Sikke en dejlig kommentar at få – den rammer rigtig meget plet ift. noget, jeg selv har spekuleret over, og er overhovedet ikke stalker-agtigt 😉
   Det har været rigtig sundt for mig at give lidt slip her over sommeren, så det er godt at høre, at det har kunne mærkes på bloggen. Det må jeg prøve at tage med mig, når jeg lige så langsomt begynder at vende tilbage til hverdagen den næste uge.
   Kæmpe knus fra regnfulde Århus <3

 2. Mums sikke nogle lækre opskrifter! Jeg vil prøve samtlige opskrifter på mine næste madplaner – SÅ lækkert, skønt med ny inspiration ???

 3. Opskriften ser mega lækker ud, skal helt klart prøve den. Jeg har også lige et forslag til et blogpost eller en video nemlig what’s in my pantry eller what’s in my fridge, undskyld at det ikke står på dansk, da jeg ikke kunne finde en god oversættelse, elsker dine videoer og din blog og har alle dine kogebøger og bliver så inspireret til at lave noget sundt mad.

Skriv en kommentar