Æblecrumblekage

Dette er den lækreste æblekage med et sundere twist. Kagen er et miks mellem en skærekage og en æblecrumble og består af en saftig sandkagebund, et lag af karamel-søde bagte æbler og en sprød crumble på toppen. På grund af de tre lag er ingredienslisten en smule lang, men lad dig ikke afskrække, for æblecrumblekagen er utrolig nem og simpel at lave.

Æblecrumblekage

 
10 stykker

Ingredienser

KAGEBUND

  • 1 dl mælk ( jeg bruger mandelmælk)
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 50 g kokossukker
  • 50 g Sukrin Gold eller kokossukker
  • 2 æg
  • 50 g havremel
  • 100 g boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 nip salt

ÆBLEFYLD

  • 4 æbler
  • 1 spsk. smør
  • 2 tsk. kanel
  • 2 spsk. kokossukker

CRUMBLE

  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 25 g boghvedemel
  • 2 spsk. kokossukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 50 g smør

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en rugbrødsform med bagepapir.

Bland mandelmælken og æblecidereddiken i et glas, og stil det til side.

Lav først crumblen. Bland havregryn, boghvedemel, kokossukker, vaniljepulver og salt en skål. Tilsæt koldt smør i mindre tern, og smuldr det ud i dejen, indtil klumperne ikke er større end havregryn, og du får en smuldrende crumble. Stil skålen til side i køleskabet.
Klargør nu æblefyldet. Skær æblerne ud i små tern, og steg dem på en pande i smørret, indtil de begynder at blive bløde. Tilsæt da kanel og kokossukker, og rør rundt, indtil det smelter og fordeler sig på æblerne. Tag panden af varmen, og stil den til side, så æblefyldet kan køle lidt af.

Lav kagebunden ved at piske smør, kokossukker og sukrin sammen. Tilsæt æggene et efter et, imens du pisker, indtil du får en luftig, lysebrun masse. Tilsæt havremel, boghvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme, salt og mandelmælksblandingen, og pisk, indtil du får en glat kagedej. Fordel kagedejen i den beklædte rugbrødsform, og top med æblefyldet, så det fordeler sig over hele overfladen. Tag derefter crumblen ud af køleskabet, og smuldr det over kagen. Bag kagen i ovnen i 45 minutter, indtil en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten af kagen, og overfladen af crumblen er flot gylden. Lad æblecrumblekagen køle lidt af, og servér den med en fast yoghurt. Kagen smager dejligt både lun og kold.

Find flere opskrifter i samme kategori

Åh efterår ♥ Sprød luft, lune tæpper, gyldne blade, krydret hjemmebag og bløde stiktrøjer. Det kan godt være, at det regner 50% af tiden, og at sommeren var ovre, før den overhovedet rigtigt begyndte. Men nu hvor efteråret er her, er der så meget skønt at glæde sig over, at jeg hurtigt glemmer det igen.

Når årstiden skrifter får jeg altid ekstra lyst til at gå i køkkenet for at eksperimentere med sæsonens råvarer, der pludselig dukker op på supermarkedshylderne og torvemarkedet. Butternut, hokkaido, figner, svampe, brombær, rodfrugter og sprøde æbler ryger der derfor en del ned af herhjemme i øjeblikket, og jeg har lyst til at lave simremad, varm kakao og kager med efterårsfrugter og masser af kanel.

I går hapsede jeg et sprødt ingrid marie æble med fra helsekosten, og det var så perfekt sprødt og syrligt-sødt, at jeg straks kom at tænke på denne kage – en af mine favoritopskrifter med æbler fra min kogebog Fabelagtige fristelser.

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Åh ja – denne kage er så lækker. Det var den første jeg lavede fra din dessertbog, og jeg lavede den med havens rabarber, men det var så sandelig også et hit!

Skriv en kommentar