Nudelsalat med tigerrejer paneret i kokosmel

Nudelsalat med tigerrejer

Opskriften her I prøve.

Kombinationen af nudler, grøntsager, peanutbuttersauce og sprøde kokos-tigerrejer er SÅ god!

Særligt de sprøde tigerrejer paneret i kokosmel smager helt fantastisk.

 

Nudelsalat med kokos-tigerrejer

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 2 t 15 min / i alt 2 t 55 min

Ingredienser

Kokos-tigerrejer

  • 250 g tigerrejer (optøede, fra frost)
  • 1 æg
  • 2 dl kokosmel

Marinade

  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille spsk. sambal oelek
  • 5 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. fiskesauce
  • saft af ½ limefrugt

Nudelsalat

  • 250 g nudler
  • ¼ rødkål
  • 4 gulerødder
  • 2 avocadoer
  • 1 håndfuld peanuts
  • 1 håndfuld ristede kokosflager
  • 1 håndfuld mynteblade

Peanutbuttersauce

  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 store spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
  • 4-6 spsk. vand

Fremgangsmåde

Marinade

Pil og pres hvidløg. Bland alle ingredienserne til marinaden. Rengør rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, men lad halen blive på. Vend rejerne i marinaden, og lad dem marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over.

Peanutbuttersauce

Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce, sesamolie og 2 spsk. vand. Tilsæt evt. en smule mere vand, så dressingen bliver flydende nok til, at den kan vendes i salaten

Nudelsalat

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Snit rødkålen meget fint i tynde bånd. Skræl og skær gulerødderne i tynde stave. Bland begge dele med nudlerne i en stor skål. Skær avocadoerne i skiver, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med peanutbuttersaucen. Top salaten med peanuts, ristede kokosflager og mynteblade.

Kokos-tigerrejer

Tænd ovnen på 180°. Pisk ægget luftigt i en dyb tallerken, og hæld kokosmel i en anden tallerken. Tag rejerne op af marinaden, og vend dem i æg og derefter i kokosmel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til kokosmelet er gyldent. Fordel rejerne over nudelsalaten, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nem nudelsalat med tigerrejer og peanubutter-sauce

Denne nudelsalat med tigerrejer er en af mine favoritter. Kombinationen af peanutbuttersauce, nudler og sprøde kokostigerrejer er ren luksus – perfekt som gæstemad med et koldt glas hvidvin.

Retten kan dog også snildt bikses sammen til hverdag, for den er utrolig nem at tilberede. Nudelsalaten er frisk og mættende på samme tid, og så kan den serveres året rundt.

Tigerrejer paneret i kokosmel

Det, der gør salaten ekstra særlig, er de sprøde tigerrejer paneret i kokosmel. Rejerne marineres først i en spicy og frisk marinade, inden de vendes i kokosmel og steges sprøde i ovnen, så de bliver gyldne og sprøde.

Jeg vil også anbefale jer at servere de sprøde tigerrejer som en lille snack inden middagen – gerne med peatnutbutter-saucen som dip.

Shop the post

- reklamelinks

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Ej, hvor lyder denne uges madplan bare helt fantastisk! Skal helt sikkert både prøve at lave tærten, nudelsalaten og lasagnen. Haps <3

  2. Hej Emma
    Den her ret ser helt vildt lækker ud. Jeg er dog tigerrejenovice, så når du skriver “rengør rejerne”, hvad indebærer det så? Giver det sig selv, når man står med dem?
    Bh
    Ditte

    1. Hej Ditte :-*
      Det kommer an på, hvilke rejer du køber. Som regel skal du blot fjerne skallen fra ‘kroppen’ og lade halen sidde på 🙂 Det plejer også at stå bag på posen.
      KH

Skriv en kommentar