Nudelsalat med kokos-tigerrejer

Nudler med tigerrejer og peanubutter-sauce

Det er blevet tid til at dele denne uges madplan i femina, og jeg siger jer: Opskriften her I prøve.

Når jeg udvikler retterne til madplanen sker det typisk en 3-4 måneder inden, magasinet kommer på gaden. Derfor glæder jeg mig altid til at finde ugens femina i min postkasse, for ofte bliver jeg mindet om hvilke opskrifter, jeg tidligere testet med succes. Og som regel får jeg straks lyst til at sætte dem på menuen herhjemme igen.

Præcis sådan har jeg det med denne nudelsalat. Da jeg åbnede magasinet her til morgen, var min første tanke at “Guuud… Kombinationen af nudler, grøntsager, peanutbuttersauce og sprøde kokos-tigerrejer var SÅ god. Dét må jeg lave i aften.”. Og alle ingredienserne er hermed skrevet på dagens indkøbsliste.

Nudelsalat med kokos-tigerrejer

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 2 t 15 min / i alt 2 t 55 min

Ingredienser

Kokos-tigerrejer

 • 250 g tigerrejer (optøede, fra frost)
 • 1 æg
 • 2 dl kokosmel

Marinade

 • 3 fed hvidløg
 • 1 lille spsk. sambal oelek
 • 5 spsk. olivenolie
 • 4 spsk. fiskesauce
 • saft af ½ limefrugt

Nudelsalat

 • 250 g nudler
 • ¼ rødkål
 • 4 gulerødder
 • 2 avocadoer
 • 1 håndfuld peanuts
 • 1 håndfuld ristede kokosflager
 • 1 håndfuld mynteblade

Peanutbuttersauce

 • 1 fed hvidløg
 • saft af 1 limefrugt
 • 2 store spsk. peanutbutter
 • 1 spsk. fiskesauce
 • 1 spsk. sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
 • 4-6 spsk. vand

Fremgangsmåde

Marinade

Pil og pres hvidløg. Bland alle ingredienserne til marinaden. Rengør rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, men lad halen blive på. Vend rejerne i marinaden, og lad dem marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over.

Peanutbuttersauce

Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce, sesamolie og 2 spsk. vand. Tilsæt evt. en smule mere vand, så dressingen bliver flydende nok til, at den kan vendes i salaten

Nudelsalat

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Snit rødkålen meget fint i tynde bånd. Skræl og skær gulerødderne i tynde stave. Bland begge dele med nudlerne i en stor skål. Skær avocadoerne i skiver, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med peanutbuttersaucen. Top salaten med peanuts, ristede kokosflager og mynteblade.

Kokos-tigerrejer

Tænd ovnen på 180°. Pisk ægget luftigt i en dyb tallerken, og hæld kokosmel i en anden tallerken. Tag rejerne op af marinaden, og vend dem i æg og derefter i kokosmel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til kokosmelet er gyldent. Fordel rejerne over nudelsalaten, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Flere opskrifter til madplanen

Jeg håber, at jeg ikke kun inspirerer mig selv, men at I også selv får lyst til at prøve en af denne uges opskrifter 😉 Hele madplanen finder I lige her, og I er meget velkomne til at tagge mig på Instagram @emmamartiny og dele billeder af jeres køkkeneksperimenter ♥

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Ej, hvor lyder denne uges madplan bare helt fantastisk! Skal helt sikkert både prøve at lave tærten, nudelsalaten og lasagnen. Haps <3

 2. Hej Emma
  Den her ret ser helt vildt lækker ud. Jeg er dog tigerrejenovice, så når du skriver “rengør rejerne”, hvad indebærer det så? Giver det sig selv, når man står med dem?
  Bh
  Ditte

  1. Hej Ditte :-*
   Det kommer an på, hvilke rejer du køber. Som regel skal du blot fjerne skallen fra ‘kroppen’ og lade halen sidde på 🙂 Det plejer også at stå bag på posen.
   KH

Skriv en kommentar