Perlespeltsalat med krebsehaler

Salat med perlespelt & krebsehaler

I dag vil jeg dele en opskrift på en herlig, frisk salat med krebsehaler. Den er perfekt, hvis du føler for at bringe lidt sommerstemning ind på bordet, selvom sommerens friske råvarer efterhånden synger på sidste vers.

Måske du er typen, der ikke mener, at salat kan være et fyldstgørende måltid – eller måske du har en bofælle, der altid kigger skeptisk på bordet, når aftenens menu er mere grøn end normalt? Frygt ej! Denne salat mætter godt takket være både edamamebønner, krebsehaler og avocado, og så er der masser af fylde og fibre fra perlebyg. Er du ikke til krebsehaler, smager varmrøget laks også herligt over salaten, og hvis du er fan af begge dele, er der ingen grund til at vælge, for det smager også skønt sammen.

Perlespeltsalat med krebsehaler & avocado

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

  • 3 dl perlespelt
  • 3 spsk. olivenolie
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g frosne pillede edamamebønner
  • 1 bakke blandet grøn salat
  • 2 avocadoer
  • 340 g krebsehaler
  • 1 håndfuld dild
  • evt. groft brød til servering

Fremgangsmåde

Skyl perlespelten, og kog den mør efter anvisningen på pakken. Lad den dryppe af i en sigte, og kom den i en skål. Tilsæt olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber, og rør rundt. Lad perlebyggen køle af. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op, og si vandet fra. Vend edamamebønnerne i perlebyggen. Skyl og tør salaten, og anret den i et salatfald. Fordel perlebyg og edamamebønner over salaten. Skær avocadoerne i skiver, og anret dem over salaten sammen med afdryppede krebsehaler og dild. 

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Find hele min madplan i femina lige her. I denne uge byder menuen både på græsk, vietnamesisk og italiensk, og jeg siger jer, det er godt.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar