Tundeller med rodfrugtfritter & chilimayo

Hurtige deller med tun og fritter

I denne uge er min madplan i Femina sammensat, så hvert måltid koster mellem 20-30 kr pr. person – og størstedelen endda i den lave ende. Ved blot en smule omtanke kan det nemlig snildt lade sig at gøre at lave god hverdagsmad på budget.

Et af ugens måltider er disse lækre tundeller, som jeg serverer med rodfrugtfritter og (verdens bedste, hvis jeg selv skal sige det) chilimayo. Frikadeller af dåsetun lyder måske ikke som det mest mundvandsvækkende måltid, men jeg lover jer: De er gode. Har du friske krydderurter i vindueskarmen, kan du hakke og tilsætte en god håndfuld, og du kan også prøve tilsætte soltørrede tomater, revne grøntsager, eller hvad du lige har på lager.

Tundeller med fritter & chilimayo

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 30 min / i alt 55 min

Ingredienser

Tundeller

  • 2 dåser tun (i olie eller vand)
  • 2 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 forårsløg

Rodfrugtfritter

  • 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. rødbeder, persillerødder og gulerødder)
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

Chilimayo

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • salt

Fremgangsmåde

Tundeller

Hæld vand eller oile fra tunen. Rør tun, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Skær forårsløgene i tynde skiver, og rør dem i farsen.

Rodfrugtfritter

Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i 30 minutter, til de er møre og sprøde.

Chilimayo

Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, hvidvinseddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Husk, at I kan finde alle opskrifterne fra denne uges madplan i femina på deres website lige her. Der er masser af gode sager på menúen – alt fra en cremet bygotto med butternut til de lækreste enchiladas.

Prøver I opskriften, må I endelig huske at tagge mig på Instagram @emmamartiny eller bruge #MARTINYFOOD. Jeg elsker at få feedback og at følge med i jeres køkkeneksperimenter.

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Mine deller faldt fuldstændig fra hinanden…. 🙁 Synes opskriften er lidt for nem børstet hen over i forhold til fremgangsmåde – mon dellerne skulle dryppe af i forhold til væde? øv.

    1. Hej Sofie
      Det lyder underligt – jeg har lavet opskriften mange gange med succues. Har du tilføjet hele dåsen, dvs. ikke hældet olie eller vand fra tunen?

  2. Mega lækker og simpel opskrift – helt klart en jeg vil bruge igen.
    Og du har helt ret med mayoen, den er overdrevet god! 😉

Skriv en kommentar