Falafel-pandekager med myntedressing

Pandekager med aubergine og avocado

I min kogebog Herlig og ærlig mad deler jeg en opskrift på falafel-vaffel, som har været utrolig populær (find den på politikens side lige her). Om det skyldes det sjove navn eller smagen af vaflerne, skal jeg ikke kunne sige (det er nok en blanding), men jeg kan konstatere, at min opskrift på falafelpizza har været mindst lige så stort et hit.

Falafelpandekager – min nye favorit!

Noget tyder altså på, at I er lige så vilde med falaffel som jeg, og derfor må jeg hellere fortsætte i samme retning: Mød mine falafelpandekager! De er lynhurtige at lave, mætter dejligt og er perfekt som en rigtig lukusfrokost eller som et lynhurtigt måltid.

Falafel-pandekager med aubergine & myntedressing

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 35 min / i alt 1 t

Ingredienser

Falafel-pandekager

 • 1 dåse kikærter
 • 1 lille løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 æg
 • 1 spsk. tahin
 • 2 spsk. hvedemel
 • 1 lille håndfuld persille
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1 spsk. citronsaft
 • olivenolie til stegning

Bagt aubergine

 • 1 aubergine
 • lidt olivenolie
 • salt

Myntedressing

 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille håndfuld mynte
 • ½ dl tahin
 • 1 tsk. honning
 • saft af ½ citron
 • salt og friskkværnet peber
 • ½-1 dl vand

Fremgangsmåde

Bagt aubergine

Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginen, og skær den i skiver. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne.

Myntedressing

Pil og pres hvidløg. Kør alle ingredienserne i en blender eller minihakker. Tilsæt vand, lidt ad gangen, til du opnår den rette konsistens. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.

Falafel-pandekager

Skyl kikærterne. Pil og hak løg og hvidløg fint. Blend alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en blender eller minihakker. Steg pandekagerne i olie på en pande. Lad dem blive godt sprøde på den ene side, før du vender dem.

 

Servér kikærtepandekagerne med bagte aubergineskiver, skiver af avocado, granatæblekerner, persille og myntedressing.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Flere opskrifter med falafler

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar