God søvn og et nyt soveværelse

for Sengespecialisten og Auping

Danskerne har flere gange været kåret til det lykkeligste folk i verden. Men i disse måneder, hvor den mørke tid hastigt nærmer sig, kan det være svært at holde det gode humør. Det er højsæson for depressioner, almen uoplagthed og småsygdomme, og mørket gør, at vi har brug for mere ro – ja faktisk gerne en ekstra time under dynen – for at kunne holde mundvigene oppe og immunforsvaret stærkt.
Min nattesøvn er alfa omega for mit humør. Jeg bliver ofte nærtagende, irritabel og trist, når jeg ikke får sovet ordentligt, så jeg er generelt meget bevidst om, at være iført min sovemaske mindst 7,5 af døgnets 24 timer. Nogle af mine bedste råd til god nattesøvn har jeg allerede delt her på bloggen, men der er faktisk noget, jeg glemte at få med i blogindlægget – nok fordi, det er område, som jeg ikke selv ligefrem mestrer til perfektion: Vigtigheden af at sove i en god seng, og hvordan det kan forbedre vores søvnkvalitet.

Faktisk har vores sengsituationen været lidt af en joke i vores vennegruppe, der mener, at vi stadig sover, som var vi på besøg på hinandens teenageværelse. Da Simon og jeg mødte hinanden på højskolen, endte vi med at sove sammen på mit værelse i en enkeltmandsseng, og da vi senere flyttede sammen i vores første lille-bitte lejlighed, købte vi en køjeseng for at skabe mere gulvplads. Praktisk, men virkelig ikke særlig idealt for søvnkvaliteten. Standarterne har altså ikke lige frem været høje gennem vores forhold – og de er det faktisk stadig ikke, for selvom vi i denne lejlighed fik skaffet vores første rigtige (men stadig ret lille) seng, sover vi med én tynd enkeltmandsdyne (vist nok den sammen som på højskolen), og madrassens kvalitet er ikke just til at råbe hurra for.
Men nu(!) skal det være. Det er tid til, at Simon og jeg bliver bare en tand mere voksne og får indrettet et rigtigt voksen-soveværelse med en rigtig voksen-seng og rigtige voksen-dyner (hver vores!). Vi bruger trods alt 1/3 af vores liv i sengen 😉

I øjeblikket har vi soveværelse i lejlighedens mindste rum, hvor sengen nærmest lige præcis passer ind. Det gav mening, at mit kontor blev indrettet i det største rum, da jeg arbejdede hjemmefra og også skulle finde skrivebordsplads til at Nanna og Maria, men i øjeblikket bruger jeg slet ikke mit kontor, og jeg regner heller ikke med at komme til det, når jeg er færdig på studiet efter nytår. Det betyder, at det pludselig ikke giver mening, at vi må nøjes, mens kontoret står stort set ubrugt hen, og derfor har vi besluttet os for at bytte om på rummene. Vi får et dejligt, stort soveværelse – og jeg får et mindre men (forhåbentligt) praktisk indrettet kontor.
Her kommer SengeSpecialisten ind i billedet. De har været så venlige at forære os en af deres smukke Auping senge, og derfor skal vi i denne uge forbi deres butik i Hasle for at få personlig hjælp til udvælge alt fra madras og tekstiler til ben og hovedgærde. Jeg glæder mig helt vildt – både til at få en smuk seng, der kommer til at klæde vores nye soveværelse, men også til at opleve, om madrassens høje kvalitet kommer til at påvirke min søvn. Og så glæder jeg mig til at dele indretningsprocessen med jer. Jeg har planer om at filme hele processen fra start til slut, og håber, I vil synes om at følge med 🙂


 

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvad har gjort, at du ikke længere bruger dit kontor? Og hvorfra/hvordan arbejder du nu?
    Jeg har længe tænkt, at jeg ville være meget mere produktiv, hvis jeg havde et seperat kontor, men samtidig er jeg ret bevidst om, at det nok bare er en dårlig undskyld for ikke at tage mig sammen 😉

    1. Min arbejdssituation kommer til at ændre sig lidt i det nye år, så jeg kommer ikke længere til at sidde så meget hjemme 🙂 Jeg kommer dog helt sikkert også til at bruge det ‘lille’ nye kontor, for det er helt sikkert rart med et sted at kunne fokusere på arbejdet.

  2. Hej Emma
    Jeg er sikker på at i bliver glade for at i får et større soveværelse, det betyder faktisk mere for søvnen end man tror, at man har et godt og funktionelt soveværelse. Og en ny god seng, vil helt sikkert også skabe små mirakler både jeres søvn og samliv.
    Held og lykke med det

Skriv en kommentar