Blomkålspizza med serrano & mozzarella

Blomkålspizza

I denne blomkålspizza udskiftes hvedebunden med en sprød og saftig bund af blomkål, fibre, æg og ost.

Det er en fantastisk måde at snige flere grøntsager ind i kosten, på dage hvor man mest bare har lyst til en snasket pizza.

 

Blomkålspizza med serrano & mozzarella

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 1 t 10 min / i alt 1 t 35 min

Ingredienser

Blomkålspizza

  • 1 kg blomkål (1 stort eller 2 små hoveder)
  • 4 æg, str. M/L
  • 2 spsk. FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller) eller majsstivelse (f.eks. Maizena)
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 tsk. salt

Topping

  • 1 glas pizza(tomat)sauce
  • 250 g frisk mozzarella
  • 150 g serrano
  • 50 g rucola

Fremgangsmåde

Blomkålspizza

Tænd ovnen på 175°. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Blend dem til smulder i en foodprocessor. Tilsæt æg, majsstivelse, friskrevet parmesan og salt, og blend igen til en jævn blomkålsmos. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og smør blomkålsmosen ud på bagepapiret, så den udgør 2 cirkler på ca. ½ cm’s tykkelse. Bag bundene i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne.

Tag pizzaerne ud af ovnen, og vend dem forsigtigt om, så bunden vender opad. Læg dem på en bagerist. Bag dem på risten uden bagepapir i ovnen i 15 minutter, indtil bunden er sprød.

Topping

Smør tomatsauce på de sprøde pizzabunde med en ske. Bræk mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Sæt pizzaerne i ovnen igen i 10 minutter, så osten smelter. Top pizzaerne med serrano og masser af skyllet rucola, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sund pizza med blomkålsbund

Opskriften på blomkålspizza beviser, at det kan sagtens lade sig at gøre at lave en velsmagende og ikke mindst sprød pizzabund, selvom den ikke inderholder almindelig mel.

Derimod indeholder pizzabunden masser af fibre og vitaminer fra kålhovedet – helt uden at man bider mærke i det – så det er en super måde at snige lidt ekstra grønt ind i kosten.

Selvfølgelig må I ikke forvente den vanlige stenovnsbagte italienske pizza, for den er der intet, der kan måle sig med. Men her er et rigtig godt og sundt alternativ, som giver en glad mave og smager fantastisk. Man bliver virkelig overrasket over, at noget så lækkert kan komme ud af et simpelt blomkålshovede.

Se her i videoen, hvordan du bager blomkålspizza:

Flere opskrifter med blomkål:

 


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma, tak for opskriften!
    Jeg har haft lidt svært ved at få pizzabunden af bagepapiret, når den skal vendes, uden at noget af bunden sidder fast, og der går huller i den. Er det, fordi jeg skal give den mere end de 45 minutter, eller har du et godt fif? 🙂

    1. Hej Lotte
      Fiffet er at vende bunden om på risten og så forsigtigt hive papiret af. Er det helt umuligt, kan du give bunden lidt mere. Det skal gerne slippe forholdsvist nemt.
      KH

Skriv en kommentar