Hjemmelavet matcha latte (video)

Jeg sidder i øjeblikket og sipper mit min morgen-matcha, så det er det perfekte tidspunkt at dele dette blogindlæg med jer.

I har tidligere fået min opskrift på matcha her på bloggen, men da jeg bliver ved med at få spørgsmål, har jeg lavet en lille video, hvor jeg deler hele processen og svarer på jeres spørgsmål om fremgangsmåden og de forskellige ingredienser.

MATCHA LATTE

 
Latte til 1 personer
i alt 1 kop

Ingredienser

 • 1 tsk. matcha
 • 1 tsk. maca
 • 1 spsk. kokossmør
 • 1-2 scoops kollagen peptider
 • 1 kaspel eller 1/2 tsk. rosenrod
 • 1 kaspel eller 1/2 tsk. ashwagandha
 • 2,5 dl kogt vand
 • evt. lidt mælk (jeg bruger hjemmelavet hampemælk eller Oatly kaffemælk)
 • evt. lidt rosenblade og bipollen til pynt

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en blender, og kør i cirka 1 minut, til du får en cremet mintgrøn latte. Hæld latten i en stor kop. Skum evt. lidt mælk i en mælkeskummer, og fordel det over toppen. Sæt dig godt til rette i sofaen, og nyd! 


Køb ingredienserne her: 

matcha
maca
kokossmør
kollagen peptider
rosenrod
ashwagandha
rosenblade

Jeg køber helsekostprodukterne fra iHerb.com, da der er mange penge at spare, også selvom der kommer told på pakkerne. Brug koden PRJ306 og spar 5% på din ordre (affiliate).

Find flere opskrifter i samme kategori

Husk, at I nemt kan erstatte matcha med et kaffeshot, hvis I vil lave en vaskeægte helse-kaffelatte. I kan også erstatte det med 1 tsk. gurkemeje og en smule sort peber, hvis I vil lave en golden latte. Den seneste tid har jeg brugt mandelsmør i stedet for kokossmør og undladt matcha til fordel for en kombination af forskellige lunende krydderier, og resultatet er som en ultra cremet, lækker mættende chai latte. SÅ lækkert, og helt perfekt til efteråret 🙂

21 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Tak for den fineste og mest inspirerende lille video. Jeg får lyst til at købe både blender og alle de lækre og spændende produkter. Én eller anden dag, så skal jeg i hvert fald prøve at lave din matcha latte (: Mmm.

 2. Sikke fin den færdige Matcha-te ser ud og hold nu fast jeg syntes godt nok din blender ser rigtig god ud, hvor har du den fra?
  Dejlig dag til dig 🙂

 3. Mums, hvor ser det lækkert ud. Det skal jeg helt sikkert prøve af en dag! Lige nu laver jeg bare en lidt mere simpel matcha latte med ris/soya eller mandelmælk – men din version ser mere mættende og fyldig ud! Hvor er dit store og flotte krus forresten fra? Rigtig skøn dag til dig <3

   1. Okay. Det var heller ikke fordi, at jeg ikke ville undersøge det selv. Men jeg har ikke handlet på en amerikansk hjemmeside før, så jeg var blot lidt nysgerrig på, hvad man kan forvente 🙂

    1. Mener det er mellem 2 dage og 2 måneder, alt efter hvilken type forsendelse, du vælger, så det er lidt svært at sige 🙂

     1. Tak tak. Jeg prøver mig frem 🙂 Det er jo en god sjat ingredienser man skal have hjem for at prøve, hvad der ligner, en fantastisk latte <3

 4. Jeg er vist lidt langsom i optrækket, men må lige være sikker -bruger du den her matcha latte som “erstatning” for morgenmad? Det vil jo bare være ærgerligt, at lave matcha til min morgenmad og opdage, at jeg ikke kan drikke det hele? Jeg venter spændt på min bestilling…

  1. Det gør jeg lige præcis 🙂 Den mætter rigtig dejligt på grund af protein fra collagen og gode fedtstoffer fra kokossmør.

 5. Jeg er begyndt at lave matcha i stil med den du har vist – men jeg har problemer med, at den bliver sådan lidt grynet i det… Er det noget du har prøvet eller ved hvordan man undgår?

  1. Hej Søs 🙂 Det kan skyldes, at din kokossmør ikke er helt cremet. Den skal gerne kunne smelte på tungen helt uden nogle gryn 🙂

 6. Hej Emma,
  Hvis man ikke har en blender som din med varmefunktion, kan man da gøre noget andet for at lave en lun matchalatte?

 7. Kan man mon drikke sådan en hver morgen? Tænker på alle de gode ting der kommer i. Ville ikke lige vide hvordan jeg ellers skulle få kollagen pulver mm indenbords 🙂 Og ville da være skønt at få det hver dag tænker jeg..

Skriv en kommentar