Den grønne tråd i hverdagen


Hver dag skal vi træffe tusindvis af valg. Det starter allerede om morgenen, når vi skal vælge, om vi vil stå op eller trykke på ‘snooze’. Og så fortsætter det ellers, når vi åbner klædeskabet, køleskabet, toiletskabet. Hvad vil jeg have på? Hvad vil jeg spise? Hvilken makeup klæder mig? Når vi tænder for computeren, åbner e-mailen, sidder til mødet, står i fitnesscenteret. En uendelig strøm af valg.

Har I nogensinde hørt om, hvordan Steve Jobs gik i det samme outfit hver evig eneste dag? Sort rullekrave, blå jeans. Det skyldes, at han ville minimere det antal valg, han skulle træffe i løbet af dagen, og derfor ikke gad bruge energi på at vælge farven på sin skjorte. Overskuddet skulle ligesom gerne stadig være der, når de vigtige valg om den næste iPhone skulle træffes 😉
Nu kan jeg egentlig godt lide at vælge mit outfit hver morgen, men jeg kan fuldstændig sætte mig ind i behovet for at have nogle vaner, nogle rutiner, hvor valget er truffet på forhånd. Og jeg tror faktisk, at de fleste af os gør noget sammenligneligt, for at spare på vores energi. Vores ikke diskuterbare valg, vi allerede har truffet på forhånd, fordi vi ved, at de gør os godt.

Som en del af et samarbejde med A-Derma, er jeg blevet bedt om at dele den grønne tråd i min hverdag. Den tråd af valg, der får min hverdag til at hænge sammen, som giver mig overskud, og som gør min hverdag både bedre, nemmere, grønnere.
Vores grønne tråd kan være vidt forskelligt fra person til person. For nogle er det at gå med den samme rullekrave hver dag. For nogle er det at gå til zumba hver tirsdag, altid at købe økologiske æbler, eller at meditere 10 minutter, inden vi går i seng. Men fælles for dem er, at de giver os følelsen af velvære og mere energi.
Her under har jeg samlet de vigtigste rutiner, der fungerer som min hverdags grønne tråd. Jeg håber, de vil inspirere jer til at fundere lidt over, hvad der gør jeres hverdag ekstra god og grøn ♥

{ MIN GRØNNE TRÅD }
♥ Bevægelse hver morgen
Jeg bevæger mig hver morgen. Uden undtagelse. Nogle gange på en løbetur, nogle gange med yoga, og andre gange blot en gåtur og lidt udtræk på stuegulvet. Når jeg vågner, skal jeg ikke først træffe valget, om jeg vil dyrke motion eller ej – for det gør jeg altid. Spørgsmålet er, hvad min krop har lyst til og mod på den pågældende dag, og det svar kommer heldigvis nemt, når blot jeg mærker efter.

I øjeblikket er en af favoritterne at dyrke en times yoga til god musik i stuen. Jeg starter med nogle solhilsener, og derefter sammensætter jeg et flow, der passer til dagens humør. Nedenfor kan I lytte til min nuværende yoga-playliste. Den sidste, jeg delte herinde var ret populær, så jeg tænkte, at I lige skulle have denne med også 🙂 Efter sådan en omgang er min energi tårnhøj, og jeg er klar til at gå dagen imøde.

Skønhedsrutine
Jeg bruger præcis samme plejeprodukter og lægger præcis makeup hver dag. Det fungerer bare, tager kun 5 minutter (maks!), og på den måde slipper jeg for at skulle tage nye beslutninger foran spejlet om morgenen. Vi har vist alle prøvet bare liiiige at ville lægge lidt øjenskygge, og vupti! 25 minutter efter står vi der stadig, imens alt går galt, frustrationen vokser, og vi tilsidst ender med at vaske det hele af igen. Eller er det bare mig? 😉 Under alle omstændigheder er det langt fra den bedste start på dagen, så i hverdagene holder jeg mig til det, der virker, og så kan jeg være kreativ på weekenddage, hvor der er tid til at lege.

I sommers delte jeg min hudplejerutine, og den har egentlig ikke ændret sig meget siden da (jeg tørbørster eksempelvis stadig på livet løs). Alligevel er der et par ændringer, som jeg gerne vil dele med jer i dag.
Først og fremmest: Mange af jer var så søde at påpege, at solfaktor om natten er en dum idé. I har ret, fandt jeg ud af efter lidt research, så jeg har taget jeres råd for gode varer og har derfor skiftet min natcreme ud A-Dermas Exomega Control Creme. Der er virkelig fed i konsistensen – på den gode måde, hvor det lidt føles som at bruge en lækker ansigtsmaske hver aften 🙂
Dernæst: Her i vintermånederne har jeg skiftet min body oil ud med Emollient Balm fra samme serie. Jeg døjer med meget tør hud i vintermånederne, og med min body oil oplevede jeg, at huden stadig føles stram, tør og en smule irriteret, selv efter jeg havde smurt den ind i olie. Som om olien ikke rigtig sivede ordentligt ind i huden, selv om den virkelig trængte til et ordentligt fugt-boost. Her har balmen virkelig hjulpet, og gennemfugtet min hud på ny.
Sidst men ikke mindst: Jeg har testet Exomega Foaming Gel, og det er hands-down den bedste vaskegel, jeg har prøvet. Perfekt til en “vand-og-sæbe”-pige som jeg, der gerne vil rense makeuppen væk uden at skulle have fat i vatrondeller og øjenmakeupfjerner, men den er simpelthen så mild og lækker i konsistensen, og svir ikke i øjnene. Kæmpe fan! Det anbefales egentlig, at man bruger gelen i badet til både krop og ansigt, men jeg bruger den som sagt også over håndvasken, når jeg fjerner min makeup om aftenen.
A-Dermas Exomega Control-serie er plantebaseret og naturlig, og så er den udviklet særligt folk til atopisk hud, der døjer med eksem, tør hud og kløe. Den er dog også perfekt til os, der blot har tør og træt vinterhud og som gerne vil træffe et plantebaseret, naturligt valg. Ingredienserne i de nye Exomega Control formuleringer er nemlig få og omhyggeligt udvalgte – med 95% af naturlig oprindelse(!!). Alle produkter er dermatologisk og pædiatrisk testet og kontrolleret og forhandles på apoteket.

♥ Frokostsalat
En anden vane, der gør min hverdag lidt grønnere, er, at jeg spiser en god og mættende salat til frokost hver dag. Masser af grønt, fibre, en god proteinkilde og sunde fedtsyrer, der holder mig tilfreds og energien høj i timevis.
I søndags delte jeg, hvordan jeg meal prepper til den kommende uge, for at sikre, at jeg altid har ingredienserne til gode og sunde måltider klar-parat i køleskabet. Det er især min frokost, jeg meal prepper, og det gør det simpelthen så nemt og simpelt at sammensætte et lækkert måltid med masser af grønt. Hver aften kigger jeg i køleskabet, og så bikser jeg en madpakke sammen af salat, en base, rester fra aftensmaden eller køleskabet og en dressing. Så skal jeg ikke tænke på det om morgenen – og samtidig gør det altid hverdagen lidt bedre, når jeg har en god madpakke at glæde mig til.

{ FROKOST SALAT MED QUINOA & GURKEMEJE-TAHINDRESSING }
1 stor håndfuld frisk spinat
1-2 dl kogt quinoa (kog en stor portion, og opbevar det på køl i op til 5 dage)
1/2 avocado
2 spsk. gurkemeje-tahindressing
1 spsk. ristede boghvedekerner
2 spsk. gurkemeje-tahindressing
1 spsk. ristede boghvedekerner
1 håndfuld frisk koriander
1 smilende æg (kan undlades og erstattes med ekstra quinoa)
{ GURKEMEJE-TAHINDRESSING }
1 dl tahin
Saft af 1 citron
2 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt gurkemeje
Salt & friskkværnet peber
cirka 1 dl vand
FROKOSTSALAT Kom spinat og quinoa i en skål eller boks. Skær avocadoen i tern, og vend dem i salaten. Dryp med dressing, og drys med ristede boghvedekerner. Top med koriander, og gerne et smilende æg.
GURKEMEJE-TAHINDRESSING Bland tahin og citronsaft i en skål, og rør det sammen. Det vil ikke blive fyldende, men komme til at virke tørt. Tilsæt olivenolie, hvidløgspulver, gurkemeje, salt og peber, og rør rundt. Tilsæt så nu vand, lidt efter lidt, indtil du har den ønskede konsistens, og smag dressingen til. Kom tahindressingen i en lukket boks, og opbevar den i køleskabet.


 
Hvad er den grønne tråd i jeres hverdag? Hvilke basale principper lever du og din familie efter? Del endelig i kommentarfeltet ♥

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar