Kulmule med salvie & ristet blomkål

Det eneste du skal bruge her er ét skærebræt, én bageplade og maks 20 minutter.

SÅ nemt, SÅ hurtigt, men også SÅ ufattelig lækkert.

Kulmulen bliver saftigt, skindet sprødt, og blomkålen smager helt vidunderligt, når den ristes i ovnen – og endnu bedre, når den toppes med gylden parmesan, græskarkerner og salvie.

Kulmule med salvie & ristet blomkål

 
Hovedret til 4 personer

Ingredienser

  • 800 g kulmule, delt i 4 stykker
  • 1 blomkål
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 75 g friskrevet parmesan
  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 dl græskarkerner
  • groft brød til servering

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220°. Rens blomkålen, og skær den i skiver på ca. 1 cm. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med olivenolie, og drys med salt. Sæt blomkålen i ovnen i 15 minutter.

Dryp fiskestykkerne med olie, og krydr dem godt med salt og peber på begge sider. Tag pladen ud af ovnen, og drys fintrevet parmesan over blomkål en. Fordel fiskestykkerne oven på med skindsiden opad. Sæt bagepladen tilbage i ovnen i 8 minutter, til fisken er næsten helt gennemstegt. Drys salvieblade og græskarkerner over, og sæt pladen i ovnen igen i 3-4 minutter, så bladene bliver sprøde, og kernerne ristede. Servér retten med groft brød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Kulmule opskrift

Kulmule er vidunderlig hvid fisk, der er saftig og fast i kødet. I denne opskrift tilberedes fisken på én pande sammen med ristet blomkål, salvie, græskarkerner og parmesan. Det er en ufattelig nem ret, der er perfekt til travle hverdage, men den kan også snildt serveres for gæster.

Nem hverdagsmad

I har måske opdaget, at jeg elsker, når hele menuen kan tilberedes i én gryde, én skål eller på ét fad. Måske det stammer fra den gang, vi boede i vores frimærke-lejlighed uden opvaskemaskine og med kun 1 kvadratmeter køkkenbord. Måske det bare er fordi, jeg til tider er lidt små-doven 😉

Heldigvis kan dovenskab også væren en god egenskab, når den tvinger os til at være kreative og finde på smarte løsninger, der sparer tid og energi. Og det var præcis sådan denne opskrift på kulmule med salvie og blomkål blev til. På en travl hverdagsaften, hvor jeg var træt og sulten, og selv det at stege fisken på en pande virkede uoverskueligt (så ved man, det har været en lang dag…).

 

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Flere opskrifter med fisk

Tundeller med rodfrugtfritter

Salatskål med laksemousse af varmrøget laks

Laks med pesto crust

Salade niçoise med ristede kartofler

Dampet rødspætte med sødkartoffelmos

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar