Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder

Frikadeller af hakket kyllingefars

Jeg synes hurtigt, at hakket kyllingekød kan blive lidt af en kedelig fornøjelse, så det er faktisk noget, jeg sjældent har i mit køleskab. Indtil jeg udviklede denne opskrift altså! Kyllingefrikadellerne her er et vaskeægte hverdagshit, for de er både nemme at bikse sammen, dejligt saftige, og så er de også gode dagen efter på madpakken.

Hemmeligheden bag frikadellerne er, at give kødet masser af smag og et diskret spicy kick fra harissa, en nordafrikansk chilisauce, der særligt bruges i Marokko og Tunesien. Harissa bruger jeg også til at give den tilhørende salat et smagsløft, hvor chilipastaen vendes i gulerødderne, inden de ryger i ovnen. Tilsæt en base af perlespelt, lidt frisk persille, ristede mandler og kølende yoghurt-dressing, og du har et herligt, nemt hverdagsmåltid.

Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Kyllingefrikadeller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 1 spsk. harissa
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg

Harissa-salat

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. harissa
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld mandler
  • 3 dl perlespelt
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Yoghurt-dressing

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kyllingefrikadeller

Rør kyllingekød, æg, harissa, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Skyl og hak persille fint, pil og pres hvidløg, og rør begge dele i farsen. Stil farsen på køl i 30 minutter.

Harissasalat

Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, og halvér dem på langs. Rør harissa, olie, salt og peber sammen, og vend gulerødderne heri. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne. Drys mandlerne over, og lad dem riste med de sidste 5 minutter. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken.

Yoghurt-dressing

Rør alle ingredienser til dressingen sammen.

Kyllingefrikadeller fortsat

Form små frikadeller af kyllingefarsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne. Anret kogt perlespelt på et fad, og læg gulerødderne over. Dryp yoghurtdressing over salaten, og drys med grofthakket persille. Servér til kyllingefrikadellerne.

 

TIP: Rør harissa sammen med yoghurt og brug det som dip til fladbrød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Her kan du finde harissa

I kan finde harissa på glas eller dåse hos mellemøstlige købmænd, og for nyligt er mærket Al’Fez begyndt at lave en variant, der kan findes i de fleste større supermarkeder. Sådan et lille glas er guld værd til at give smag til alt fra dips og dressinger til gryderetter og marinader.

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


{ Find hele min madplan i Femina lige her }

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar