Quinoasalat med pitachips & yoghurt-dip

Salat med quinoa og yoghurt-dip

Når det bliver koldt og gråt udenfor, får vi lyst til lunende, mere bastante retter, der kan give os varmen. Færre salater og flere gryderetter. Færre rå grøntsager og flere bagte, ristede, dampede, kogte. Heldigvis er det meget praktisk, for vintermånedernes råvarer (rodfrugter, kål, rodfrugter, kål) smager ofte bedst sådan. Men skulle du en dag alligevel få lyst til at spise salat til aftensmad, er denne lune quinoasalat lige sagen. Den er mættende og fyldig af en salat at være, og så er den proppet med masser af god smag fra bagte peberfrugter, oliven og feta.

Jeg holder af at servere salaten lun – gerne med en yoghurt-dip og sprøde pitachips – men lav gerne en stor portion, for den smager også herligt koldt som frokost dagen efter.

Lun quinoasalat med pitachips & yoghurt-dip

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 25 min / i alt 50 min

Ingredienser

Lun quinoasalat

  • 4 peberfrugter
  • 4 dl quinoa
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 glas kalamataoliven
  • 150 g fetaost
  • 1 håndfuld persille
  • 50 g rucola

Pitachips

  • 4 pitabrød
  • 2 spsk. olivenolie

Yoghurt-dip

  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 1-2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Lun quinoasalat

Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér peberfrugterne, og fjern kernerne. Placér peberfrugterne med skindsiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er helt møre. Lad dem køle let af, og skær dem i lange skiver. Skyl quinoaen, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter.

Pitachips

Flæk pitabrødene, og skær dem i trekanter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem med olie. Sæt bagepladen i ovnen i ca. 10 minutter, til chipsene er sprøde.

Yoghurt-dip

Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
Vend citronsaft og citronskal, tomatpuré, olie samt salt og peber i den kogte quinoa. Tilsæt de bagte peberfrugter, oliven og smuldret fetaost. Skyl og hak persille, og vend det i salaten sammen med skyllet rucola. Servér straks med pitachips og yoghurtdip.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

{ Husk, at du kan finde alle opskrifterne fra min madplan i Femina lige her }

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar