Æggekage med chorizo & græskar

Æggekage med chorizo

Nedenfor finder I opskriften på en spansk inspireret æggekage, der kombinerer spicy chorizo, sødlige græskartern og cremet gedeost.

Det er en virkelig nem men utrolig velsmagende ret, der både smager herligt lun med en grøn salat og groft brød men også kold dagen efter på et stykke rugbrød.

Æggekage med chorizo & græskar

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 50 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

Fyld

  • 1 lille hokkaidogræskar
  • 200 g tørret chorizo
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 ovnfast fad, 20 x 30 cm

Æggemasse

  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g frisk gedeost
  • 1 dl græskarkerner

Fremgangsmåde

Fyld

Tænd ovnen på 175°. Skræl græskarret; halvér det, og fjern kernerne med en ske (OBS: Gem kernerne!). Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad. Skær chorizo i skiver på 1 cm’s tykkelse, og fordel dem i fadet. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend rundt. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til græskarternene er møre.

Æggemasse

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål, og fordel det over græskar og chorizo i ovnfadet. Fordel små stykker gedeost øverst, og drys med græskarkerner. Sæt fadet i ovnen i yderligere 30 minutter, til æggemassen er fast og gylden. Servér med groft brød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Spansk inspireret æggekage med chorizo og græskar

Min æggekage med chorizo har smag inspireret af det græske køkken. Den spicy chorizopølse giver nemlig en vidunderlig krydret smag til æggekagen.

Jeg tilsætter også græskartern, der bidrager med en herlig sødme. Du kan snildt bruge søde kartofler eller andre rodfrugter i stedet. Inden æggekagen kommer i ovnen, topper jeg med stykker af gedeost, som smelter og bliver let gylden i overfladen. SÅ lækkert!

Hvis du ikke bryder dig om gedeost, kan du toppe æggekagen med feta i stedet.

Nem æggekage i ovn

Det herlige ved min opskrift på æggekage med chorizo er, at hele retten kan tilberede i ovnen i ét og samme fad. På den måde slipper du for at skulle holde øje med en pande på blusset eller at skulle vende æggekage.

I opskriften starter du med at riste græskartern og chorizo i et ovnfast fad, inden æggemassen hældes over og æggekagen bages færdig. Super nemt og med minimum af opvask 🙂

 


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Find flere opskrifter på opskrifter med æg

 

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Lyder virkelig lækkert. Hvis nu gedeost er på listen over ting ens børn ikke spiser (inkl mig selv) kan bøffelmozarella så bruges istedet??
    Glædelig jul

  2. Hej Emma

    Først og fremmest – Tak for nogle skønne opskrifter, som giver inspiration til en sundere hverdag.

    En lille bøvs herfra er dog, at når man går igennem dit Opskriftsindeks på din hjemmeside her, kigger på en ret og trykke tilbage i browseren, så hopper man helt tilbage, til den første side i dit opskriftsindeks og det er noget øv….

    Så skal man jo hele vejen frem igen, for at finde hen til det sted, hvor man sluttede senest….

    Hvis du kan få det lavet om, så vil du gøre mig til en lykkelig mand igen 🙂

    Mvh. Hans

Skriv en kommentar