Æggekage med chorizo & græskar

Æggekage med chorizo

Nedenfor finder I opskriften på en spansk inspireret æggekage, der kombinerer spicy chorizo, sødlige græskartern og cremet gedeost. Det er en virkelig nem men utrolig velsmagende ret, der både smager herligt lun med en grøn salat og groft brød men også kold dagen efter på et stykke rugbrød.

Æggekage med chorizo & græskar

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 50 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

Fyld

  • 1 lille hokkaidogræskar
  • 200 g tørret chorizo
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 ovnfast fad, 20 x 30 cm

Æggemasse

  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g frisk gedeost
  • 1 dl græskarkerner

Fremgangsmåde

Fyld

Tænd ovnen på 175°. Skræl græskarret; halvér det, og fjern kernerne med en ske (OBS: Gem kernerne!). Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad. Skær chorizo i skiver på 1 cm’s tykkelse, og fordel dem i fadet. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend rundt. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til græskarternene er møre.

Æggemasse

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål, og fordel det over græskar og chorizo i ovnfadet. Fordel små stykker gedeost øverst, og drys med græskarkerner. Sæt fadet i ovnen i yderligere 30 minutter, til æggemassen er fast og gylden. Servér med groft brød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

{ Husk, at du kan finde hele min madplan i femina lige her } 

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Lyder virkelig lækkert. Hvis nu gedeost er på listen over ting ens børn ikke spiser (inkl mig selv) kan bøffelmozarella så bruges istedet??
    Glædelig jul

  2. Hej Emma

    Først og fremmest – Tak for nogle skønne opskrifter, som giver inspiration til en sundere hverdag.

    En lille bøvs herfra er dog, at når man går igennem dit Opskriftsindeks på din hjemmeside her, kigger på en ret og trykke tilbage i browseren, så hopper man helt tilbage, til den første side i dit opskriftsindeks og det er noget øv….

    Så skal man jo hele vejen frem igen, for at finde hen til det sted, hvor man sluttede senest….

    Hvis du kan få det lavet om, så vil du gøre mig til en lykkelig mand igen 🙂

    Mvh. Hans

Skriv en kommentar