Marokkansk grøntsagsgryde

Marokkansk grøntsagsgryde

Denne veganske grøntsagsgryde er inspireret af det marokkanske køkken.

Retten indeholder søde kartofler, figner, kikærter og masser af krydderier, alt sammen i en lunende lækker forening.

Retten kan serveres med couscous eller lune fladbrød.

Marokkansk grøntsagsgryde

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 55 min / i alt 1 t 25 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 250 g søde kartofler
  • 1 aubergine
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 140 g tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld tørrede figner eller abrikoser
  • 1 dåse kikærter
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Couscous

  • 8 dl kogende vand
  • 4 dl couscous

Til servering

  • 50 g mandler
  • bredbladet persille
  • ½ granatæble
  • græsk yoghurt (evt. sojayoghurt)

Fremgangsmåde

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Svits det hele i olie i en gryde. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Lad dem stege med i gryden. Skyl aubergine, skær i tern, og vend dem i gryden sammen med koriander, paprika og kanel. Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon. Lad det simre i 30 minutter under låg, til kartoflerne er møre. Skær figner eller abrikoser i grove tern, afdryp kikærterne, og tilsæt begge dele. Smag til med citronsaft, salt og peber, og lad retten simre i 10 minutter.

Couscous

Hæld vandet over couscous i en skål, og lad det trække i 10 minutter.

Til servering

Rist og hak mandlerne. Skyl og hak persille groft. Pil kernerne ud af granatæblet. Servér retten med couscous, og top med yoghurt, mandler, persille og granatæblekerner.

Find flere opskrifter i samme kategori

Marokkansk grøntsagsgryde

En marokkansk grøntsagsgryde er skøn vintermad. På denne årstid har vi brug for ekstra vitaminer i det kolde vejr, og hvis I er frossenpinde ligesom jeg, er denne opskrift lige noget for jer. Sådan en rigtig lunende lækker gryde, får nemlig varmen tilbage i tæerne.

Min grøntsagsgryde er inspireret af det marokkanske køkken, og kombinationen af søde kartofler, figner, kikærter og masser af krydderier er helt fantastisk. Den er lige tilpas stærk og krydret men med sødme fra tørrede frugter og søde kartofler.

Retten er helt vegansk og den en virkelig god måde at snige godt med grønt ind i kosten.

Se hvor nemt det er at tilberede retten i denne video, og husk at følg min facebook-side for flere how-to videoer.

 


vis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Glædelig 14.december til dig fra mig:-)
    Atter en dejlig ret fra dig, du er et naturtalent vad dette angår:-)
    Tak for dejlig inspiration og nyd juletiden:-)

  2. hej emma, hvor lyder og ser det lækkert ud – den må jeg klart prøve! jeg tænkte på hvilken type grøntsagsbouillon du bruger, og om der findes ‘gode kvalitets’ bouilloner? jeg kender dem i så fald ikke (endnu). god weekend xx

Skriv en kommentar